«Εκκρεμότητα» 60.000 ευρώ στην Ένωση


Μια «εκκρεμότητα» ύψους 60.000 ευρώ «στοιχειώνει» την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας (ΕΑΣΚ), που σύμφωνα με τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Πετρόπουλο και τον νέο Πρόεδρο -που αναδείχθηκε από το σημερινό Δ.Σ.- κ. Τσιούντζουρα, αυτοί που τα πήραν θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τα επιστρέψουν.

Το Δ.Σ.

Σήμερα το πρωί λοιπόν έγινε το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο μετά τη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων, στο οποίο ο κ. Πετρόπουλος υπέβαλε και επίσημα την παραίτησή του η οποία και έγινε δεκτή και στη θέση του αναδείχθηκε ο κ. Χρήστος Τσιούντσουρας. Στη συνέχεια οι δύο άνδρες προέβησαν σε δηλώσεις, αναφερόμενοι γενικότερα στα της Ένωσης, αλλά και ειδικότερα στο (παραπάνω) συγκεκριμένο έλλειμμα. Αναλυτικά όσα ανέφεραν:

Ο κ. Πετρόπουλος

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων είχα ανακοινώσει την παραίτησή μου, η οποία σήμερα ήρθε στο Διοικητικό Συμβούλιο προς συζήτηση και εν τέλει στη θέση του Προέδρου αναδείχθηκε ο Χρήστος Τσιούντσουρας, στον οποίο εύχομαι να πάει πολύ καλύτερα απ’ ότι πήγα εγώ. Δηλώνω δε στον νέο πρόεδρο ότι θα είμαι ανά πάσα ώρα και στιγμή δίπλα του για οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Και κυρίως για τα ζητήματα που έχουμε ανοίξει με τα Υπουργεία και τα ασφαλιστικά ταμεία θα είμαι εκεί για να τρέξουμε όλοι μαζί. Όμως υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα και πρέπει να λυθεί επειγόντως. Αυτό δεν θέλησαν να το κατανοήσουν οι αντιπρόσωποι και δεν ξέρω για ποιόν λόγο. Θεωρώ πλέον ότι το «μπαλάκι» πέφτει στην πολιτεία, στους πολιτικούς. Βέβαια δεν είναι μόνο η Ένωση της Καρδίτσας σ’ αυτή τη  θέση, είναι και άλλες ανά την Ελλάδα, και γι’ αυτό θα είναι δύσκολη η εξεύρεση λύσης από την πολιτεία. Εμείς όμως θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις. Για μένα άμεσα πρέπει να λυθούν δύο πράγματα: α) να πληρώσουμε τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους ώστε να σταματήσουν οι κατασχέσεις και β) να γίνουν ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο. Με οποιοδήποτε τίμημα πρέπει να λυθούν αυτά τα δύο και κυρίως το δεύτερο, για να μπορέσουμε να έχουμε ασφαλιστική ενημερότητα. Έχοντας ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα μπορούμε να δρομολογήσουμε καταστάσεις. Έθεσα θέμα στο πρώην προεδρείο να ξεκαθαρίσει έναν λογαριασμό ο οποίος παραμένει σε εκκρεμότητα με κάποιον προμηθευτή μας. Δεν μπορώ να αφήσω στην Ένωση να πλανάται αυτό το χρέος χωρίς να ξέρουμε τι γίνεται. Εμείς να το ξεχρεώνουμε και από την άλλη πλευρά να παραμένει χρέος. Και έτσι παρακάλεσα τον πρώην Πρόεδρο κ. Γιαννάκο και τον κ. Μπαλτά να λύσουν το θέμα αυτό. Θέλω να φύγει από την Ένωση το χρέος αυτό και δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το πληρώσει. Για μένα πάντως δεν τα οφείλει αυτά τα χρήματα η Ένωση. Το οφειλόμενο ποσό είναι της τάξεως των 60.000 ευρώ».

Ο κ. Τσιούντσουρας

«Τα χρήματα αυτά είναι σε εκκρεμότητα. Η Ένωση δεν πρόκειται να τα χάσει. Έχουμε χαρτιά στα χέρια μας. Δεν θα πάμε δικαστικά γιατί θα αναγκαστούν εκ των πραγμάτων να τα τακτοποιήσουν αυτοί χωρίς δικαστική απόφαση. Θα αναγκαστούν είτε οι μεν είτε οι δε. Είτε δηλαδή αυτοί που τα πήραν από το λογιστήριο για να πάνε να τα παραδώσουν ή εκείνος που τα παρέλαβε, εμείς ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια εκκρεμότητα 60.000 ευρώ για τα οποία θα έπρεπε να έχει πιστωθεί ο λογαριασμός εδώ και 2 χρόνια, δεν πιστώθηκε. Εμείς αυτό είπαμε σήμερα να τακτοποιήσουν την κατάσταση, επειδή είναι υπεύθυνοι και τα πήραν από δω να τα πάνε, τα πήγαν ή δεν τα πήγαν εμείς δεν ξέρουμε, περιμένουμε όμως να τακτοποιηθεί ο λογαριασμός μας για να πιστωθεί ο λογαριασμός της Ένωσης στον πελάτης μας κατά 60.000 ευρώ, και πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα.

Εμείς αναλάβαμε τη διοίκηση της Ένωσης στις 10/12/2007. Προτάξαμε ένα πρόγραμμα για να διοικήσουμε την Ένωση και αυτό το πρόγραμμα παραμένει. Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για τη σωτηρία της οργάνωσης, παρ’ όλο που έχουν ανακύψει κάποια εμπόδια. Εμείς πιστεύουμε έστω και την τελευταία στιγμή ότι ο κόσμος θα δει και θα επικροτήσει την ενέργειά μας για τη σωτηρία της οργάνωσης. Περιμένουμε βέβαια και κάποιες εξηγήσεις από ορισμένους παράγοντες, εάν πράγματι αυτά που συνέβησαν την προηγούμενη ημέρα της Γενικής Συνέλευσης είναι άνωθεν ή είναι από ανθρώπους που δεν θέλουν το καλό της οργάνωσης. Εγώ έχω απευθύνει μια επιστολή στους 4 κυβερνητικούς μας βουλευτές εάν πράγματι το κόμμα έφτασε σε αυτή την κατάσταση και ακόμη δεν έχω πάρει καμία απάντηση. Θα περιμένω 10 ημέρες ακόμη και έπειτα θα τους απευθύνω άλλη επιστολή με άλλο τρόπο και με άλλο ύφος. Θέλω να ξεκαθαρίσουν ορισμένα θολά στοιχεία που υπάρχουν εδώ. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλό της οργάνωσης, άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός που αναλάβαμε, αυτός ήταν ο πρωταρχικός μας στόχος και αυτόν θα συνεχίσουμε. Αυτό βέβαια φαίνεται και από το ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε τη μονάδα παραγωγής τσίπουρου η οποία επί 20ετία διαιωνιζόταν στους κόλπους της ένωσης και εμείς το κάνουμε πραγματικότητα με συγκεκριμένη πορεία και όρους. Και δηλώνουμε ότι εμείς θα είμαστε η διοίκηση που στις αρχές του φθινοπώρου θα εγκαινιάσουμε τη νέα μονάδα στη Βιομηχανική Ζώνη πάνω στα Εκκοκκιστήρια».

Προηγούμενο άρθρο Στο Μουσείο Εκπαίδευσης Βέροιας αντιπροσωπεία από την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο 1.000 Στρεμ. Βιολογικής καλλιέργειας βαμβακιού στην Καρδίτσα