«Κλείδωσε» το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην Καρδίτσα


  Παρ’ ότι το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάσει σήμερα προκειμένου να εγκρίνει τα ψηφοδέλτια της εκλογικής αναμέτρησης της 4ης Οκτωβρίου, εν τούτοις οι φημολογίες στην Καρδίτσα για τις υποψηφιότητες και μάλιστα μετά τη συγκρότηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του Κινήματος, έγιναν ακόμη πιο έντονες. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας μας, οι υποψήφιοι στο Νομό μας, εκτός του Βουλευτή κ. Ντίνου Ρόβλια, θα είναι οι κ.κ. Σαλαγιάννης, Τσιαντής, Παπαχαραλάμπους, Βαιόπουλος και η κ. Θεοχάρη, ενώ μια ακόμη γυναίκα έκανε την εμφάνιση της έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε από τα κεντρικά του κόμματος, η κ. Μπαλατσούκα, η οποία κατάγεται από την Αργιθέα. Ωστόσο, τα υψηλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας δεν επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες αυτές της εφημερίδας μας και επέμεναν μονάχα στον βασικό κορμό, τονίζοντας πως πρέπει όλοι να περιμένουμε την απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του κόμματος.

Στη ΝΔ

Η αναμονή και η αγωνία για τα πρόσωπα εκείνα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας φαίνεται πως θα έχει και συνέχεια καθώς η κεντρική διοίκηση του κόμματος δεν έχει κατασταλάξει στα πρόσωπα εκείνα που θα οριστικοποιήσουν αυτό, ενόψει της μάχης της 4ης Οκτωβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο η ονοματολογία έχει πάρει ξέφρενους ρυθμούς και κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι, ενώ όλοι περιμένουν την απόφαση του μέχρι πρότινος Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα, για το αν δηλαδή θα «κατεβεί» στην εκλογική του περιφέρεια ‘η θα είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Ωστόσο, σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει η ΝΟΔΕ ΝΔ Καρδίτσας με τη συμμετοχή όλων των μελών της προκειμένου να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους έως την ημέρα των εκλογών. Τέλος να θυμίσουμε ότι η επιλογή του υπόλοιπου αριθμού των υποψηφίων Βουλευτών για το Εθνικό Κοινοβούλιο και τη κατάρτιση των συνδυασμών ακολουθεί την εξής διαδικασία:
– Κάθε πολίτης που έχει τα προσόντα που προβλέπονται από την νομοθεσία
για την εκλογή Βουλευτών μπορεί να υποβάλλει αίτηση προκειμένου να
επιλεγεί ως υποψήφιος Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
– Η αίτηση υποβάλλεται εγγράφως στην ΝΟ.Δ.Ε. και πρέπει απαραίτητα να συνοδεύεται από πενήντα (50) τουλάχιστον υπογραφές πολιτών για κάθε έδρα της
εκλογικής περιφέρειας, ή από υπογραφές μελών της οικείας ΝΟ.Σ.
– Ο τύπος της αίτησης, τα δικαιολογητικά, ο αριθμός των υπογραφών των
μελών της ΝΟ.Σ. που πρέπει να την συνοδεύουν, σύμφωνα με το προηγούμενο εδάφιο, καθώς και κάθε άλλο απαραίτητο στοιχείο και οργανωτική
διαδικασία, καθορίζονται με ειδική εγκύκλιο του Προέδρου του Κόμματος
ή του Γραμματέα της Κ.Ε., η οποία εκδίδεται τουλάχιστον έξι (6) μήνες προ
των εκλογών.
– Οι ΝΟ.Δ.Ε. αποστέλλουν τις αιτήσεις υποψηφιότητας που συγκεντρώθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο, μέσω του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.
– Αφού συγκεντρώσει και εξετάσει τις αιτήσεις υποψηφιότητας που υποβλήθηκαν σε κάθε εκλογική περιφέρεια, το Πολιτικό Συμβούλιο καταρτίζει πίνακα υποψηφίων και εισηγείται σχετικά στον πρόεδρο του κόμματος. Στον πίνακα αυτό συμπεριλαμβάνονται αυτοδικαίως οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος. Τέλος ο πρόεδρος του Κόμματος επιλέγει τους υποψηφίους βουλευτές και καταρτίζει τους συνδυασμούς του κόμματος.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο Μπλόκαρε το σύστημα του ΟΓΑ για την διανομή των κουπονιών