«Να αρθεί το πλαφόν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης»


 Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κώστα Σκανδαλίδη κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Καρδίτσας κα. Μαρία Θεοχάρη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με θέμα την άρση του πλαφόν για την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κατά την περίοδο της φετινής συγκομιδής του βαμβακιού σε πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, και ιδιαίτερα στην Καρδίτσα, διαπιστώθηκε ότι η ποσότητα του συλλεγομένου βαμβακιού ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με άλλες χρονιές, λόγω αφενός μεν των έντονων και υπερβολικών βροχοπτώσεων και αφετέρου της επέλασης του πράσινου σκουληκιού.

Η μείωση της βαμβακοπαραγωγής ανά στρέμμα έχει σαν αποτέλεσμα οι αγρότες να αδυνατούν να καλύψουν την απαιτούμενη ποσότητα (πλαφόν) προκειμένου να τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση. Σε αυτήν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται το σύνολο των πολιτών, και οι αγρότες έχουν επιπλέον να αντιπαλέψουν και φυσικά φαινόμενα, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει στον ΟΠΕΚΕΠΕ ώστε να αρθεί το πλαφόν ανά στρέμμα, ώστε να καταβληθεί στους αγρότες η συνδεδεμένη ενίσχυση;
  • 2. Προτίθεται το Υπουργείο να παρέμβει στον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από τις έντονες βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι;»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αλματώδης αύξηση του καρκίνου του στόματος
Επόμενο άρθρο Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο δήμο Παλαμά