«Να επισπευθεί η εκκαθάριση των δαπανών και η καταβολή των δεδουλευμένων προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας»


 τελική εκκαθάριση των δαπανών προς τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας για τις παρασχεθείσες προς τους ασφαλισμένους της ΥΠΑΔ υπηρεσίες.

Επίσης, λόγω της δυσλειτουργίας του συστήματος e-diagnosis κατά τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, μεγάλος αριθμός ιατρών ξεπέρασε το επιτρεπόμενο όριο του 10% των χειρόγραφων παραπεμπτικών και συνταγών. Σε ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε προς τους ιατρούς η ομάδα υποστήριξης του e-diagnosis αναγνώρισε το σχετικό πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει σχετική ρύθμιση από τον ΟΠΑΔ. Παρά το γεγονός όμως αυτό, η ΥΠΑΠ Καρδίτσας δεν αναγνωρίζει ως έγκυρα τα χειρόγραφα παραστατικά που υπερβαίνουν το όριο του 10% με αποτέλεσμα να προκαλείται οικονομική βλάβη στους ιατρούς, χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Πέραν αυτών, διατυπώνονται παράπονα-καταγγελίες ιατρών σχετικά με την μη τήρηση της σειράς προτεραιότητας κατά την εξόφλησή τους από την ΥΠΑΔ Καρδίτσας.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ.Υπουργοί

-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε: α) να εξασφαλισθεί εγκαίρως η καταβολή των δεδουλευμένων στους ιατρούς, ώστε να προκύψει τυχόν θέμα παραγραφής των αξιώσεών τους, β) να ελεγχθεί αν πράγματι τηρείται η σειρά προτεραιότητας κατά την εξόφληση των ιατρών από την ΥΠΑΔ Καρδίτσας και να αποκατασταθεί η νομιμότητα και γ) να επιλυθεί το πρόβλημα της μη αναγνώρισης των χειρόγραφων παραστατικών που υπερβαίνουν το όριο του 10%, το οποίο προέκυψε λόγω δυσλειτουργίας του συστήματος e-diagnosis, χωρίς καμία υπαιτιότητα των ιατρών;”

Προηγούμενο άρθρο ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΣΤΟ Δ. ΣΟΦΑΔΩΝ ΜΕΧΡΙ 50% ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ
Επόμενο άρθρο Σε ισχύ το νέο ωράριο των φαρμακείων