«Να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες»


 Ο Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ζήτησε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στους αγρότες που έχουν ήδη καθυστερήσει.

Ειδικότερα, η Ερώτησή του έχει ως εξής:

«Τη στιγμή που σε όλες τις βαμβακοπαραγωγικές περιοχές της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει η συγκομιδή της φετινής (2011) σοδειάς βαμβακιού, η Κυβέρνηση εξακολουθεί να μην καταβάλει τις αποζημιώσεις για την περσινή σοδειά (2010), για ζημιές που υπέστη η παραγωγή  από τις έντονες και παρατεταμένες βροχοπτώσεις και το πράσινο σκουλήκι.

Στο πλαίσιο Επερώτησης βουλευτών της Ν.Δ. στις 26 Αυγούστου 2011, ζητήθηκε από τον Υπουργό να καταθέσει την απόφαση της επιστημονικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τις ζημιές από το πράσινο σκουλήκι, που ο ίδιος συνέστησε, το διαβιβαστικό του αιτήματος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς το υπουργείο Οικονομικών για την ένταξη των αποζημιώσεων σε πρόγραμμα ΠΣΕΑ, καθώς και τη σχετική εισήγηση της αρμόδιας διεύθυνσης του ΕΛΓΑ και της διεύθυνσης διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου. Μέχρι σήμερα όμως κανένα έγγραφο, εισήγηση, απόφαση ή διαβιβαστικό δεν δόθηκε από τον κ. Υπουργό.

Επίσης, καμία αποζημίωση δεν έχει δοθεί από τον ΕΛΓΑ για τις βροχοπτώσεις, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης και της πολιτική ηγεσίας του Υπουργείου ότι αυτές θα ξεκινούσαν να καταβάλλονται στους δικαιούχους από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κος Υπουργός:

-Για ποιο λόγο καθυστερούν και πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους οι αποζημιώσεις της προηγούμενης σοδειάς (2010);

-Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε οι αποζημιώσεις να καταβάλλονται στους δικαιούχους εγκαίρως, προκειμένου να εκπληρώνουν τον σκοπό τους, ήτοι την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε οι δικαιούχοι να συνεχίσουν την παραγωγή;»

Προηγούμενο άρθρο Μία ώρα πίσω τα ρολόγια από τα ξημερώματα της Κυριακής
Επόμενο άρθρο «Άμεση έγκριση των Σχεδίων Βελτίωσης»