«Να μην υποβαθμιστεί το Δημοτικό Σχολείο Καρδιτσομάγουλας προς όφελος των μαθητών και της μαθησιακής διαδικασίας »


Ο Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ζήτησε να επανεξετασθεί η απόφαση υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας Καρδίτσας προς όφελος των μαθητών και της μαθησιακής διαδικασίας.

Ειδικότερα, η Ερώτησή του έχει ως εξής:

«Σε αναστάτωση και αγανάκτηση βρίσκονται οι μαθητές, το εκπαιδευτικό προσωπικό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και όλη η τοπική κοινωνία της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομάγουλας Καρδίτσας κατόπιν της αιφνίδιας απόφασης της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για υποβιβασμό του 8θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας σε 6θέσιο.

Ειδικότερα, ενώ ο συνολικός αριθμός των φοιτούντων μαθητών του σχολείου είναι εκατόν έντεκα (111) μαθητές από τους οποίους οι επτά με διαπιστωμένες μαθησιακές δυσκολίες, αριθμός που ξεπερνά τον αριθμό των μαθητών άλλων 8θέσιων Δημοτικών Σχολείων της ευρύτερης περιοχής και ενώ ο μέσος όρος των μαθητών των 6θέσιων σχολείων δεν υπερβαίνει τους 60 μαθητές, η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας προέβη αδικαιολόγητα στον υποβιβασμό του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας ,προκαλώντας την έντονη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί λειτουργικό πρόβλημα στο Σχολείο καθώς ήδη είχε προηγηθεί διαχωρισμός δύο τάξεων (Β’ & Γ΄), λόγω του αριθμού των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και του αριθμού των αλλοδαπών μαθητών, προκειμένου να διευκολυνθεί η μαθησιακή διαδικασία ενώ οι μαθητές θα κληθούν να αλλάξουν για Τρίτη φορά δάσκαλο μέσα στους δύο πρώτους μήνες λειτουργίας του Σχολείου.

Καθώς η απόφαση υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας Καρδίτσας είναι άδικη για τους μαθητές και την κοινωνία γενικότερα και συντελεί στην ευρύτερη εκπαιδευτική υποβάθμιση της Δημοτικής Κοινότητας Καρδιτσομάγουλας μετά και την απόφαση αναστολής λειτουργίας του Γυμνασίου Καρδιτσομάγουλας θεωρούμε δίκαιο το αίτημα των κατοίκων για αναίρεση της προκειμένου να δύναται το σχολείο να ανταποκριθεί στις αυξημένες εκπαιδευτικές ανάγκες της εποχής.

 

Κατόπιν αυτών ερωτάται η κ. Υπουργός:

 

Προτίθεται να επανεξετάσει την απόφαση υποβιβασμού του Δημοτικού Σχολείου Καρδιτσομάγουλας Καρδίτσας προς όφελος των μαθητών και της μαθησιακής διαδικασίας;»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ελευθερώνεται το ωράριο των φαρμακείων από αύριο
Επόμενο άρθρο «Τη συμμόρφωση με τα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της Ε.Ε. και τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής των προγραμμάτων εκρίζωσης ζωονόσων»