«Την ανάκληση της απόφασης κατάργησης του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου»


Ο Βουλευτής, τ. Υφυπουργός Παιδείας και Αναπληρωτής Τομεάρχης του Τομέα Παιδείας της Ν.Δ., κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ζήτησε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου καθώς εξαναγκάζει τους χρήζοντες βοήθεια κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μουζακίου και της ορεινής Αργιθέας σε υποχρεωτική μετακίνηση στην πόλη της Καρδίτσας, πράγμα που δεν είναι και τόσο εύκολο λόγω χιλιομετρικής απόστασης αλλά και λόγω επικινδυνότητας ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς χιονοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα καθιστούν τις μετακινήσεις δύσκολες και επικίνδυνες όσο και αδύνατες.

Ειδικότερα, η ερώτησή του έχει ως εξής:

«Tην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο για τον Έλληνα πολίτη και δη τον πολίτη της ελληνικής περιφέρειας, που λόγω της οικονομικής αφαίμαξης που υφίσταται, προσδοκά την ενισχυμένη παρουσία του κράτους σε ευαίσθητους τομείς, όπως είναι ο τομέας της υγείας, η πολιτεία με αποφάσεις της, που υποβαθμίζουν το επίπεδο ζωής και υπονομεύουν τη διασφάλιση του αγαθού της υγείας για χιλιάδες συμπολίτες μας προκαλεί την σύσσωμη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπολιτών μας.

Ειδικότερα, η απόφαση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας να στερήσει από τους δημότες Μουζακίου και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Αργιθέας την παροχή υπηρεσιών από το Ακτινολογικό Τμήμα του Κέντρου Υγείας Μουζακίου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και οδήγησε στην κατάθεση καταγγελίας από επτακόσιους κατοίκους της περιοχής, προκειμένου να αναιρεθεί η απόφαση κατάργησης του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου.

Επιπλέον το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, 4.000 συμπολίτες μας δέχθηκαν τις υπηρεσίες του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου και δεδομένου ότι η κατάργηση αυτού του Τμήματος εξαναγκάζει τους χρήζοντες βοήθεια σε υποχρεωτική μετακίνηση στην πόλη της Καρδίτσας, πράγμα που δεν είναι και τόσο εύκολο λόγω χιλιομετρικής απόστασης αλλά και λόγω επικινδυνότητας ιδιαίτερα κατά τη χειμερινή περίοδο, καθώς χιονοπτώσεις και έντονα καιρικά φαινόμενα καθιστούν τις μετακινήσεις δύσκολες και επικίνδυνες όσο και αδύνατες αποδεικνύει το ανάλγητο πρόσωπο της κυβέρνησης, που στο βωμό της εξοικονόμησης πόρων αγνοεί τον άνθρωπο.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεται να προβεί σε ανάκληση της απόφασης κατάργησης του Ακτινολογικού Τμήματος του Κέντρου Υγείας Μουζακίου;»

 

 

Προηγούμενο άρθρο «Τη συμμόρφωση με τα προγράμματα εξυγίανσης του ζωικού κεφαλαίου της Ε.Ε. και τη διασφάλιση της ορθής εφαρμογής των προγραμμάτων εκρίζωσης ζωονόσων»
Επόμενο άρθρο Τι αλλάζει στη συνταγογράφηση για τους ασφαλισμένους