Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Παλαμά


Χιλιάδες λαμπιόνια έλουσαν με φως την κεντρική πλατεία του Παλαμά, που πλημμύρισε από μικρούς και μεγάλους. Ευχάριστες εντυπώσεις άφησε στο κοινό το ρεσιτάλ πιάνου της Σύλβα Σκένδερη…

 

Η κεντρική πλατεία Τιτάνων του Παλαμά γέμισε από παιδιά και πολίτες κάθε ηλικίας, την Κυριακή το βράδυ. Η μεγάλη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση περιλάμβανε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δένδρου από το δήμαρχο κ. Πατσιαλή, κάτω από τις εορταστικές μελωδίες της Φιλαρμονικής του δήμου και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια της χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών τους, εκτός του δημάρχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βαϊόπουλος, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Πάτας και Νασιούλης, ο πρώην νομάρχης κ. Γ. Διδάγγελος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Μετά τη φωταγώγηση της πλατείας, απηύθυναν χαιρετισμό προς τους παρισταμένους ο δήμαρχος κ. Πατσιαλής, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Τζέλλας, η βουλευτής Καρδίτσας του ΠΑΣΟΚ κ. Μαρία Θεοχάρη που τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση και το λαό του Παλαμά, καθώς και ο συμπολίτης περιφερειακός σύμβουλος κ. Ιωσήφ Χρουμπ.

Πολλά παιδιά θαύμαζαν την φωταγωγημένη Φάτνη και φωτογραφίζονταν δίπλα της, ενώ άλλα έστειλαν γράμμα στο Ταχυδρομείο του Αϊ Βασίλη με τη βοήθεια του σφραγιδοκράτορα.

Πολλές χριστουγεννιάτικες λιχουδιές είχαν την ευκαιρία να γευτούν όλοι όσοι συμμετείχαν στην γιορτή. Τα γλυκίσματα, κουλούρια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες κ.λπ. ήταν προσφορά επαγγελματιών του Παλαμά.

Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να γράψουν σε μια κάρτα τις ευχές τους και να τις κρεμάσουν στο δέντρο. Επίσης, από τη γιορτή της Κυριακής, δεν έλειψαν δεκάδες «καλικαντζαράκια» που έκαναν τις ζαβολιές τους και έπαιζαν με τα μικρά παιδιά!

Επίσης, πολλά μικρά παιδιά αφέθηκαν στα χέρια ειδικών, που τους ζωγράφισαν διάφορα χαρούμενα σχέδια στο πρόσωπο, ενώ άλλα γνώρισαν από κοντά τα άλογα που έφεραν στον Παλαμά μέλη του Ιππικού Ομίλου «Νικόλαος Πλαστήρας». Τα παιδιά ανέβηκαν στο μικρό πόνι και στο ήρεμο άλογο, φωτογραφήθηκαν και άλλα έκαναν μια βόλτα δωρεάν με οδηγό τον Αϊ Βασίλη.

Ο ΔΟΠΑΠΑΠ, με δημόσια δήλωση του προέδρου του Κώστα Τζέλλα, «αισθάνεται την ανάγκη να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ιππικό Όμιλο ‘Νικόλαος Πλαστήρας’ για την αφιλοκερδή συμμετοχή του στις εκδηλώσεις του δήμου Παλαμά, καθώς και σε όλους τους ντόπιους χορηγούς των εκδηλώσεων».

Όπως είναι γνωστό, η εθελοντική προσφορά και η συνεργασία με τους φορείς και τους επαγγελματίες της περιοχής που συμμετέχουν αφιλοκερδώς με χορηγίες και προϊόντα τους, δίνουν το στίγμα των φετινών χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Παλαμά, που με τα αναγκαία ελάχιστα έξοδα, προσφέρει λίγη ξεγνοιασιά και μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας στους δημότες του.

 

Το πιάνο στο επίκεντρο…

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το τριήμερο σεμινάριο πιάνου που έγινε στο Δημοτικό Ωδείο Παλαμά και συμμετείχαν μαθητές από Ωδεία της περιοχής της Θεσσαλίας, στους οποίους δόθηκαν σχετικά διπλώματα.

Τα μαθήματα στο σεμινάριο έκανε η διεθνούς φήμης σολίστ και πανεπιστημιακή καθηγήτρια Σύλβα Σκένδερη, η οποία σε ένα διάλειμμα των σεμιναρίων, το σαββατόβραδο, έδωσε ένα ρεσιτάλ πιάνου σε μια προγραμματισμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία, την οποία παρακολούθησαν πολλοί συμπολίτες και όχι μόνο, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους.

Η σολίστ Σύλβα Σκένδερη έπαιξε έργα του πλέον εκκλησιαστικού συνθέτη Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, του σύγχρονου Γάλλου Ντεμπυσσύ, ευχάριστα βαλς του Σοπέν και τέλος, γνωστές κλασικές μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι.

Το ρεσιτάλ πιάνου τίμησε με την παρουσία του ο σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος, ενώ παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος κ. Πάτας, ο πρώην δήμαρχος και νομάρχης κ. Διδάγγελος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠΑΠ κ. Τζέλας, ο διευθυντής του ΔΩΠ κ. Ευθυμιάδης, οι χορηγοί της εκδήλωσης κ.κ. Παραθύρας και Τσιανάβας, κ.ά.

 

Οι επόμενες εκδηλώσεις

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι επόμενες εκδηλώσεις του ΔΟΠΑΠΑΠ, είναι:

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 6 μμ: Μπαζάρ από τη Σχολή Εικαστικών Τεχνών με έργα των μαθητών στην Τ.Κ. Καλυβακίων, στην αίθουσα της Σχολής.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, 8 μμ: Χριστουγεννιάτικη συναυλία μουσικών συνόλων του ΔΩΠ στην αίθουσα «Τερψιχόρη» του Δημοτικού Ωδείου Παλαμά.

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου, 12.30: Αναβίωση εθίμων «Γουρουνοχαράς» στην κεντρική πλατεία Ιτέας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ιτέας.

* Να θυμίσουμε ότι τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Φιλαρμονική του δήμου Παλαμά θα περιδιαβεί τους δρόμους της πόλης παίζοντας κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ μετά την Πρωτοχρονιά, θα αναβιώσει όπως κάθε χρόνο το πανάρχαιο δρώμενο των μεταμφιέσεων του Δωδεκαημέρου «Ρουγκατσάρια».

Προηγούμενο άρθρο Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε λόγω των καιρικών συνθηκών υπό την προεδρία του Κ. Αγοραστού
Επόμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: Συνεχίζεται η χρηματοδότηση των Κλειστών Γυμναστηρίων Καρδίτσας-Σοφάδων-Μουζακίου-Παλαμά