Άδειασε για τα καλά η πόλη το Σαββατοκύριακο


Απέδρασαν από την Καρδίτσα με προορισμό τις παραλίες αλλά και τα ορεινά του νομού.


Κεντρικοί δρόμοι ασφυκτικά γεμάτοι από αυτοκίνητα, αυξημένη κίνηση στους πεζόδρομους και στα εμπορικά καταστήματα, κυκλοφοριακό κομφούζιο σε κεντρικές αρτηρίες, αναζήτηση μιας θέσης στάθμευσης… όλα τα παραπάνω σκιαγραφούσαν την εικόνα της πόλης τις Καρδίτσας τις προηγούμενες εβδομάδες.
Τα τελευταία Σαββατοκύριακα με την εφαρμογή του πενθημέρου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων η κατάσταση είναι σαφώς διαφορετική και η πόλη κινείται σε διαφορετικούς ρυθμούς.
Έρημη πόλη θύμιζε λοιπόν η Καρδίτσα και αυτό το Σαββατοκύριακο. Τα περισσότερα καταστήματα παρέμειναν κλειστά το Σάββατο με την κίνηση στο κέντρο της πόλης να είναι ελάχιστη.
Το κέντρο της πόλης διέφερε κατά πολύ σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες καθώς τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούσαν ήταν σαφώς πιο λίγα με τους λιγοστούς Καρδιτσιώτες που επέλεξαν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους είτε με τα πόδια, είτε με το αυτοκίνητα να απολαμβάνουν όλα αυτά που στερούνται τις καθημερινές και πολύ περισσότερο τις υπόλοιπες εποχές εκτός καλοκαιριού.

 

Απόδραση…

Τα καλοκαιρινά μπάνια στη θάλασσα είναι η χαρά μικρών και μεγάλων. Αύγουστος χωρίς διακοπές ή και επισκέψεις σε κάποιες από τις παραλίες γειτονικών νομών δεν γίνεται.
Πολλοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να κάνουν τις διακοπές τις τελευταίες ημέρες. Αρκετοί δε και εκείνοι που άδραξαν την ευκαιρία του Σαββατοκύριακου και επισκέφτηκαν από χθες κάποια παραλία.

Το γεγονός αυτό στάθηκε επιπλέον αφορμή να αδειάσει η πόλη από πολίτες.
Ιδιαίτερα το πρωί της Κυριακής η κίνηση στην εθνική οδό Καρδίτσας – Λάρισας και Καρδίτσας – Βόλου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να λάβουν τον δρόμο είτε για τις παραλίες της Λάρισας είτε για εκείνες της Μαγνησίας.

Στους κεντρικούς μας πεζοδρόμους και ειδικότερα στα καφέ της πόλης οι πολίτες ήταν ελάχιστοι. Βέβαια υπήρξαν και κάποιοι που απέμειναν στην πόλη λόγω υποχρεώσεων και θέλησαν να απολαύσουν ένα δροσιστικό καφέ σε κάποια από τις κεντρικές καφετέριες.

 

Κίνηση στα ορεινά

Η ίδια εικόνα όμως δεν ήταν και στα ορεινά του Νομού. Για τον ορεινό όγκο η κατάσταση ήταν σαφώς καλύτερη αφού κάποιοι τουρίστες ντόπιοι και ξένοι επέλεξαν να περάσουν κάποιες από τις ημέρες της άδειας τους στα ορεινά, ενώ η κίνηση αναμένεται να αυξηθεί πλησιάζοντας στον 15Αυγουστο.
Καταλήγοντας να σημειωθεί ότι αρκετοί ήταν και εκείνοι οι Καρδιτισώτες που επέλεξαν να αποδράσουν έστω και για λίγες ώρες στην περιοχή της λίμνης προκειμένου να απολαύσουν την δροσιά και τον καφέ τους.

Προηγούμενο άρθρο ΝΤΙΝΟΣ ΡΟΒΛΙΑΣ:
Επόμενο άρθρο Η Καρδίτσα δεν είναι καθαρή πόλη