Πρωτοσέλιδο

Άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητάει το ΕΒΕ – Αντιδράσεις για την αύξηση των τελών


Να σκληρύνουν τη στάση τους απέναντι στη Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για το ζήτημα της αύξησης των δημοτικών τελών αποφάσισαν τα μέλη – επιχειρήσεις του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Κατά τη διάρκεια σχετικής σύσκεψης που συγκάλεσε το απόγευμα της Τρίτης το Επιμελητήριο, στα γραφεία του, έγινε διεξοδική συζήτηση για το σοβαρό αυτό θέμα που τους απασχολεί αφού, όπως οι ίδιοι τόνισαν, η αύξηση των τελών που καλούνται να πληρώσουν είναι υπέρογκη και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμα και το 500% δίνοντας τους τη χαριστική βολή.

Καταγγέλοντας τη Δημοτική Αρχή για αδιαλλαξία, οι επιχειρηματίες δήλωσαν πως δεν αντέχουν να πληρώσουν τέτοια ποσά, γι ΄ αυτό και συμφώνησαν να αναλάβουν συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες προκειμένου να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στη Δημοτική Αρχή με απώτερο στόχο να πάρει πίσω την απόφασή της αυτή.

Έτσι, λοιπόν, αποφάσισαν – σε πρώτη τουλάχιστον φάση – να δώσουν στο δήμαρχο Καρδίτσας μία προθεσμία τριών ημερών για να απαντήσει στη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας που του απέστειλαν και η οποία δημοσιεύτηκε και στον τοπικό τύπο.

Μέχρι τότε συγκεντρώνονται υπογραφές από όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου και την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα έχει λήξει η προθεσμία για να απαντήσει ο δήμαρχος, θα συγκεντρωθούν στις 9.00 το πρωί δυναμικά και μαζικά στο Δημαρχείο για να καταθέσουν αίτημα άμεσης σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας με αποκλειστικό θέμα συζήτησης τα δημοτικά τέλη.

Ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν θα καθοριστούν και τα επόμενα βήματα των επιχειρηματιών οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε κατάληψη του Δημαρχείου.

Προηγούμενο άρθρο 28,4 εκατ. ευρώ φέρνει το LEADER στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα