Ειδήσεις

Άνοιξαν τις πύλες τους στο αναγνωστικό κοινό οι Παιδικές Βιβλιοθήκες


Οι Παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας άνοιξαν τις  πόρτες τους σε όλους τους δημότες, μικρούς κυρίως, αλλά και μεγάλους – φίλους του ποιοτικού βιβλίου και ξεκίνησαν την καθημερινή τους λειτουργία δυναμικά, μετά από ένα πλούσιο σε δράσεις κι εμπειρίες καλοκαίρι!!!

Εδώ και 30 χρόνια, οι 11 παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας αποτελούν κυψέλες παιδείας και πολιτισμού, χαράς και δημιουργικότητας για τα παιδιά, τους εφήβους, αλλά και σημείο αναφοράς γονέων και εκπαιδευτικών.

Οι παιδικές βιβλιοθήκες απευθύνονται σε παιδιά από 0 έως 100 ετών! Στόχος τους είναι μέσα από την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, η διάπλαση ατόμων με αξίες, ιδέες, ανοιχτούς ορίζοντες και κριτικό νου.

Το ήρεμο, ζεστό και καλαίσθητο περιβάλλον των παιδικών βιβλιοθηκών, μπορεί να επαυξήσει τη μαγεία της ανάγνωσης. Σ’ αυτό το υπέροχο ταξίδι, γονείς και παιδιά, μικροί και μεγάλοι, φίλοι αναγνώστες, έχουν τη δυνατότητα να είναι μαζί και να βυθίζονται ελεύθερα στο συναρπαστικό κόσμο του βιβλίου, δυναμώνοντας έτσι την αγάπη τους γι’ αυτό.

Οι υπηρεσίες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, παρέχονται δωρεάν και ισότιμα σε όλους του Δημότες και όχι μόνο. Κάθε παιδική βιβλιοθήκη, διαθέτει πλούσιο και συνεχώς ενημερωμένο πληροφοριακό υλικό και όλα τα καλά βιβλία που έχει κληροδοτήσει η παλαιότερη λογοτεχνική παραγωγή, αλλά και νέα βιβλία που δημιουργούν σήμερα πολλοί και άξιοι συγγραφείς παιδικής και όχι μόνο, λογοτεχνίας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα λειτουργίας των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. έχει ως εξής:

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίας Παρασκευής»  θα λειτουργεί κάθε Τρίτη & Πέμπτη 8 το πρωί με 2 το μεσημέρι, κάθε Δευτέρα 8-12 το πρωί και κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, 8 – 12 το πρωί και 4 – 7 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Γεωργίου» θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Λάκας Μαντζάρα» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Νικολάου» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη & Πέμπτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» της πλατείας «Δημ. Γιολδάση», μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητο κτίριο του Δήμου, στην οδό Κώστα Βελή 18 και θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» θα λειτουργεί κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, από τις 4 – 7 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη, από τις 3:30 – 6:30 το απόγευμα.

Η  Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Καρδιτσομάγουλας» θα λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 9 – 12 το πρωί.

Η Παιδική Βιβλιοθήκη Σεισμόπληκτα – Καμινάδων, που βρίσκονται και τα γραφεία των παιδικών βιβλιοθηκών, θα εξυπηρετεί γονείς και εκπαιδευτικούς κάθε μέρα 8:30 – 11:30 το πρωί.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις διευθύνσεις των βιβλιοθηκών, μπορείτε να παίρνετε στο τηλέφωνο 2441071346 (πρωινές ώρες), στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook.

Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους, να ζήσουμε μαζί, νέες αναγνωστικές περιπέτειες!!!

 

Προηγούμενο άρθρο Η χαρά της άθλησης είναι δικαίωμα για όλους
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση για την διακοπή του αντιφυματικού εμβολιασμού στην Α' Δημοτικού