Ειδήσεις

Η χαρά της άθλησης είναι δικαίωμα για όλους


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι αθλητικές δραστηριότητες από τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων στο πλαίσιο της 3ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Οι αθλητικές εκδηλώσεις διεξήχθησαν στην κεντρική πλατεία Σοφάδων ενώ ο θεματικός άξονας ήταν «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους.»

Οι μαθητές όλων των τάξεων που συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης Παιδείας, που ο αθλητισμός δύναται να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού αλλά και της ευγενής άμιλλας.

Στο χώρο των αθλοπαιδιών βρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Αιδεσιμολογιώτατος π. Ηλίας Γώγος, η Αντιδήμαρχος κ. Κατερίνα Σκρέτα και ο πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών κ. Βασίλης Αγγελόπουλος.

Νωρίτερα στους μαθητές μίλησε και ο Διευθυντής της Σχολικής μονάδας κ. Βάιος Κουτής, που με την επίβλεψή του και προετοιμασία οργανώθηκαν ποικίλες δράσεις ώστε η προσέγγιση του παραπάνω θεματικού άξονα να αναδειχθεί βιωματικά μέσω των αθλητικών δράσεων.

Από την πλευρά τους η κ. Σκρέτα και ο κ. Αγγελόπουλος τόνισαν την σημασία να κατανοήσουν τα παιδιά από νωρίς στη ζωή τους ότι ο αθλητισμός είναι βασική παράμετρος σωματικής και πνευματικής υγείας. Όπως υπογράμμισαν μια από τις προτεραιότητες της Δημ. Αρχής είναι ο αθλητισμός.

Σημείωσαν τέλος ότι κάθε σχολική αυλή μπορεί και πρέπει να γίνει κέντρο αθλητισμού και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων της Αυτοδιοίκησης θα γίνει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Να σημειωθεί τέλος ότι στους μαθητές διανεμήθηκαν χυμοί από τον ΔΟΠΑΠΣ αλλά και πρόγευμα από την εκκλησία.

 

Προηγούμενο άρθρο Προσπάθεια επανεργοποίησης της ορεινής ζώνης της Πίνδου
Επόμενο άρθρο Άνοιξαν τις πύλες τους στο αναγνωστικό κοινό οι Παιδικές Βιβλιοθήκες