Άρχισαν οι πρώτες ανταλλαγές στο Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης


Το ενδιαφέρον του κόσμου για το Δίκτυο Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης διαρκώς αυξάνεται.

Αρκετοί συμπολίτες μας, ήρθαν στη συνάντηση το περασμένο Σάββατο, για να ενημερωθούν και να εγγραφούν καθώς και για να παραλάβουν τα δελτία ανταλλαγής μονάδων ΑΛ.Μ.Α.

Αυτοί που ξεκίνησαν ήδη τις ανταλλαγές, μίλησαν θετικά γι’ αυτό το νέο τρόπο κάλυψης των αναγκών τους.

Στις ανταλλαγές προϊόντων και υπηρεσιών μέσω ΑΛ.Μ.Α., δεν μεσολαβεί το χρήμα αλλά μεσολαβούν οι αξίες της εντιμότητας, της ενότητας και της αλληλεγγύης.

Το κάθε μέλος του Δικτύου στα αγαθά και στις εργασίες που προσφέρει βάζει το μεράκι του και το φιλότιμό του και τα κοστολογεί με τόσα ΑΛ.Μ.Α. όσα θα ήταν ευχαριστημένο να δώσει το ίδιο, αν ήταν από την άλλη πλευρά της συναλλαγής.

Μέσα από το ΑΛ.Μ.Α. οι πολίτες της Καρδίτσας γίνονται πιο ενεργοί και πιο δημιουργικοί και απολαμβάνουν τη χαρά να κάνουν όχι μόνο αυτά που ξέρουν αλλά και αυτά που αγαπάνε και που ίσως δεν αξιοποίησαν μέχρι τώρα π.χ. (κλίση σε κηπευτικές εργασίες, στην ανθοκομία, στη φροντίδα κατοικίδιων, στα μαστορέματα, στις χρηστικές κατασκευές, στη δημιουργία παραδοσιακών προϊόντων, στις επισκευές, στις επιδιορθώσεις κ.λ.π.)

Από αυτή την εβδομάδα οι συναντήσεις του Δικτύου δεν θα γίνονται Σάββατο αλλά Πέμπτη.

Σας περιμένουμε την προσεχή Πέμπτη 20 Ιουνίου, 7-9 το απόγευμα, στα γραφεία της ΑΝΚΑ, Μ. Αλεξάνδρου 34, 2ος όροφος, για εγγραφές, και ενημέρωση, για να ακούσουμε τις προτάσεις σας και για να σας δώσουμε ιδέες – ανάλογες με τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας – σχετικά με το τι μπορείτε να προσφέρετε συμμετέχοντας στο Δίκτυο.

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στην ΑΝΚΑ για τη στήριξη και τη φιλοξενία της, στην ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ για την προσφορά των δελτίων ανταλλαγής μονάδων (ΑΛ.Μ.Α.) και στον Τοπικό Τύπο για την προβολή και προώθηση του Δικτύου Ανταλλαγών και Αλληλεγγύης.

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικές εκδηλώσεις για το Leader στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ολοκληρωμένη φυτοπροστασία στην βαμβακοκαλλιέργεια από την Π.Ε. Καρδίτσας