Άρχισαν τα «όργανα» για τα 2 νέα τμήματα ΤΕΙ


Τουλάχιστον 7 θέσεις προσωπικού ζητούν οι διοικήσεις των Παραρτημάτων Καρδίτσας και Τρικάλων, από τις 12 που ενέκρινε το ΥΠΕΠΘ συνολικά για το ΤΕΙ Λάρισας.

Σύσκεψη στη Νομαρχία για την επίλυση του προβλήματος αλλά και την εξεύρεση χώρου στέγασης του τέταρτου τμήματος ΤΕΙ, με την παρουσία του Υφυπ. Παιδείας κ. Ταλιαδούρου.

Και πριν καλά καλά ανακοινωθεί η ίδρυση των νέων τμημάτων του ΤΕΙ Λάρισας για τα παραρτήματα της Καρδίτσας και των Τρικάλων (Διατροφής και Διαιτολογίας και Δομικών Έργων αντίστοιχα), άρχισαν τα προβλήματα. Το πρόβλημα έγκειται στην κατανομή θέσεων προσωπικού για τα νέα τμήματα. Τον Μάρτιο του 2008 ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης είχε εγκρίνει 12 θέσεις για το ΤΕΙ Λάρισας με την υπόμνηση οι θέσεις να διατεθούν στα νέα τμήματα της Καρδίτσας και των Τρικάλων. Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Ταλιαδούρος στη συνέχεια επανέρχεται με έγγραφό του και ζητά να διατεθούν τέσσερις θέσεις για την Καρδίτσα και τρεις για τα Τρίκαλα. Το θέμα παγώνει για δύο μήνες και επανέρχεται στο προσκήνιο την προηγούμενη Πέμπτη όπου το συμβούλιο του ΤΕΙ Λάρισας αποφασίζει να δοθούν δύο θέσεις στην Καρδίτσα και μία στα Τρίκαλα, απόντων των προϊσταμένων και των Διευθυντών των Παραρτημάτων Καρδίτσας και Τρικάλων. Έπειτα από παρέμβαση του Διευθυντή του Παραρτήματος Καρδίτσας το συμβούλιο ανέβαλε την προγραμματισμένη για προχθές συνεδρίαση του, η οποία και θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Ιουλίου, με την παρουσία όλων των ενδιαφερομένων.

Στη Νομαρχία

Το μεσημέρι, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Δήμο Καρδίτσας για την υπογραφή του συμβολαίου παραχώρησης από τον Δήμο Καρδίτσας στο ΥΠΕΠΘ οικοπέδου για την ανέγερση της νέας δημόσιας κεντρικής βιβλιοθήκης Καρδίτσας, επισκέφθηκε το Νομάρχη Καρδίτσας κ. Αλεξάκο, στο γραφείο του οποίου περίμεναν οι Διευθυντές των Τμημάτων των ΤΕΙ της Καρδίτσας, προκειμένου να συζητήσουν για το χώρο στέγασης του νέου τμήματος, των εργαστηρίων κτλ. Με το τέλος της σύσκεψης, ο κ. Ταλιαδούρος και ο κ. Αλεξάκος έκαναν τις εξής δηλώσεις:

Ο κ. Ταλιαδούρος

«Ενόψει της ίδρυσης του Τμήματος ΤΕΙ Διατροφής και Διαιτολογίας, είχαμε μια συζήτηση με τους Διευθυντές των Τμημάτων κ.κ. Βέργο, Παπαδόπουλο, Χουλιάρα και την κ. Πράντζου για το ζήτημα των κτιρίων. Δηλαδή πού θα στεγαστεί το νέο τμήμα, πού θα υπάρξουν τα εργαστήρια, τα γραφεία των καθηγητών και γενικά όλη η ανάλογη υποδομή για τη σημασία του νέου εκπαιδευτικού ιδρύματος».

Ο κ. Αλεξάκος 

«Στα πλαίσια της στενής συνεργασίας που έχει η ΝΑ με τον Υφυπουργό, τους προέδρους των Τμημάτων ΤΕΙ που βρίσκονται στο νομό μας και την Β/θμια Εκπαίδευση αναζητούμε την καλύτερη λύση για τη στέγαση του νέου Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας. Σύντομα θα έχουμε απαντήσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ΤΕΙ. Άλλωστε πρέπει να έχουμε τις κατάλληλες υποδομές για να διεκδικούμε όχι μόνο την αυτοτέλεια του ΤΕΙ Δυτικής Θεσσαλίας αλλά και την περαιτέρω επέκτασή του».

  

Κατανομή θέσεων

Σχετικά με το πρόβλημα της κατανομής θέσεων στα νέα τμήματα Καρδίτσας και Τρικάλων, ο κ. Αλεξάκος δήλωσε:

«Έχει δημιουργηθεί ένα θέμα με την κατανομή του ΤΕΙ Δυτικής Θεσσαλίας. Εκτιμούσαμε ότι στη Δ. Θεσσαλία θα δοθούν έξι τουλάχιστον από τις 12 θέσεις, τρεις για την Καρδίτσα και τρεις για τα Τρίκαλα. Με την αιτιολογία του αυτοδιοίκητου του ΤΕΙ, θεωρούμε ότι αδικείται κατάφορα η Δ. Θεσσαλία με την κατανομή μιας θέσης στα Τρίκαλα και δυο στην Καρδίτσα. Αυτή την αδικία πρέπει να την επανορθώσει άμεσα η Διοίκηση του ΤΕΙ για να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες που έχουμε από τη δημιουργία των δυο νέων Τμημάτων».

Προηγούμενο άρθρο Η Καρδίτσα με δική της πύλη στη γνώση & τον πολιτισμό
Επόμενο άρθρο Τέλος στην ανασφάλεια