Πρωτοσέλιδο

Άρωμα εορτών στην πόλη της Καρδίτσας


Σε ρυθμούς εορτών έχει αρχίσει και κινείται ο Δήμος Καρδίτσας καθώς εδώ και αρκετές μέρες έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες τόσο για την Παυσιλυπούπολη όσο και για τον γενικότερο στολισμό της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων.

Την Παρασκευή τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο το οποίο είναι φυσικό και βρήκε τη θέση στο ίδιο ακριβώς σημείο όπως και τα τελευταία χρόνια, δηλαδή μπροστά από το κτίριο του ΠΑΛΑΣ.

Από εδώ και πέρα θα ξεκινήσει ο στολισμός τόσο του ίδιου του Δέντρου, όσο και της πλατείας συνολικά ώστε να αποκτήσει το εορταστικό ΄΄χρώμα΄΄ που πρέπει.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανάψουν και τα γιορτινά λαμπάκια που υπάρχουν σε διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης, όπως επίσης αναμένεται και η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.

 

Προετοιμασίες για την Παυσιλυπούπολη

Την ίδια στιγμή, οι προετοιμασίες για την Παυσιλύπουπολη συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς αφού ο πήχης των στόχων για φέτος έχει ανέβει ακόμα πιο υψηλά και όλα θα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμα μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, οπότε και αναμένεται να γίνει η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων.

Ήδη έχει ξεκινήσει τόσο ο καθαρισμός του χώρου του Παυσιλύπου όσο και η διαμόρφωση των ξύλινων σπιτιών που θα διαθέτει η Παυσιλυπούπολη και τα οποία θα είναι γύρω στα 10, αριθμός δηλαδή διπλάσιος από τον περσινό.

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2016 ως τις 6 Ιανουαρίου 2017, το άλσος του Παυσιλύπου μεταμορφώνεται στην Παυσιλυπούπολη, σε ένα πρωτότυπο Χριστουγεννιάτικο θεματικό Πάρκο.

Στα ζεστά και φιλόξενα θεματικά σπιτάκια του πάρκου, φορείς και πολιτιστικές ομάδες της περιοχής θα παρουσιάσουν πολλές και ποικίλες δράσεις για τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες, συνδυάζοντας εκπαίδευση, μάθηση και βιωματικές εμπειρίες.

Στην Παυσιλυπούπολη, όπου όλες οι δράσεις θα είναι δωρεάν, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί: το εργαστήρι πηλού, το σπίτι των ζαχαροπλαστών, το σπίτι του Αϊ Βασίλη, το ταχυδρομείο, παιχνιδότοπο, το σπιτάκι της πόλης και του Νομού, το σπιτάκι των δραστηριοτήτων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, της ζωγραφικής προσώπου, των κοινωνικών δομών και φυσικά της μαγευτικής νεράϊδας του νερού, της νεράϊδας Θεόνη. Περισσότερες από 200 δραστηριότητες θα αναπτυχθούν στην Παυσιλυπούπολη, οι οποίες σε συνδυασμό με τις συναυλίες και τις γιορτές των δρόμων, επιφυλάσσουν ονειρεμένα Χριστούγεννα.

Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με το καρουζέλ και το παγοδρόμιο που θα στηθί στην πλατεία Πλαστήρα.

Ο Δήμος Καρδίτσας, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας προσκαλούν όλο τον κόσμο να επισκεφθούν την Παυσιλυπούπολη, να επισκεφθούν το Νομό Καρδίτσας και να γνωρίσουν από κοντά τις πολλές και σπάνιες ομορφιές του.

 

Ετοιμάζονται και για την μεγαλύτερη πουτίγκα

Φέτος θα υπάρχει και μία ακόμα μεγάλη έκπληξη που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Ο Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας ετοιμάζεται για να παρασκευάσει την μεγαλύτερη πουτίγκα στην Παυσιλυπούπολη και αυτό θα συμβεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου.

Στόχος είναι η πουτίγκα που θα παρασκευαστεί να είναι 100 μέτρων που θα ισοδυναμούν και 5.000 μερίδες οι οποίες και θα προσφερθούν στο κοινό.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίαση Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα