Έκθεση ζωγραφικής στον Παλαμά


 Την προσεχή Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 8 μμ, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης ζωγραφικής, με έργα των μαθητών της Εικαστικής Σχολής του δήμου Παλαμά.

 Η έκθεση πραγματοποιείται στα Καλυβάκια, όπου και η έδρα της Εικαστικής Σχολής, στις φιλόξενες αίθουσες του κτιρίου του πρώην δημοτικού σχολείου του χωριού, οι οποίες έχουν ήδη μεταμορφωθεί σε γκαλερί τέχνης με δεκάδες έργα ζωγραφικής, περιμένοντας τους επισκέπτες να θαυμάσουν το καλλιτεχνικό ταλέντο των μαθητών της σχολής.

Η Εικαστική Σχολή του δήμου Παλαμά λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια, με εντυπωσιακή συμμετοχή μαθητών κάθε ηλικίας. Συμμετέχουν παιδιά νηπιακής ηλικίας και του δημοτικού, έφηβοι μαθητές γυμνασίου και λυκείου, μέχρι και ενήλικες μεγάλης ηλικίας που θέλουν να αναδείξουν το καλλιτεχνικό ταλέντο τους και τον κρυφό πόθο τους να δημιουργήσουν στον τομέα της ζωγραφικής.

Δασκάλα των εκπαιδευόμενων της Εικαστικής Σχολής είναι η γνωστή και καταξιωμένη ζωγράφος, με πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο ενεργητικό της, στην Αθήνα, στην Καρδίτσα και αλλού, κα Αλέκα Κουκόσια, η οποία διαμένει μόνιμα στους Σοφάδες και δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην περιοχή μας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μαθήματα στην Εικαστική Σχολή γίνονται από τον Οκτώβρη μέχρι και τον Μάη και ότι χρόνο με το χρόνο, οι συμμετοχές των μαθητών της αυξάνουν συνεχώς. Κατά τη φετινή χρονιά 2010-2011 πέρασαν από τη σχολή πάνω από 90 άτομα, ενώ εκείνοι που παρακολουθούσαν ανελλιπώς ήταν περί τους 65, μικροί και μεγάλοι.

Να σημειώσουμε ακόμα ότι στα τρία χρόνια λειτουργίας της, η Εικαστική Σχολή του δήμου Παλαμά, έχει κερδίσει τρία βραβεία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Συγκεκριμένα, κατά την περσινή χρονιά είχε αποσπάσει το 3ο βραβείο ομαδικού έργου, ενώ πριν μερικούς μήνες έφερε στον Παλαμά δύο σημαντικά πανελλήνια βραβεία: Το 1ο Ατομικό στην κατηγορία παιδιών δημοτικού σχολείου, καθώς και το Ειδικό βραβείο αφίσας.

Μόνο και μόνο, που οι μαθητευόμενοι στην Εικαστική Σχολή του δήμου Παλαμά έφεραν τόσα βραβεία σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα λειτουργίας της σχολής, αξίζει να επισκεφτεί ο κάθε δημότης την έκθεση έργων τους, την προσεχή Κυριακή, να θαυμάσει το ταλέντο τους και να τους δώσει τον «αέρα» να προχωρήσουν τις ζωγραφικές τους αναζητήσεις και να αναδειχτούν ως καλλιτέχνες, αναδεικνύοντας έτσι και τον τόπο μας…

Προηγούμενο άρθρο Πρόσκληση υποβολής δήλωσης προτίμησης που αφορά μεταθέσεις –τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. εντός του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Παλαμά