Ειδήσεις

Έκθεση Φωτογραφίας από τη ΛΕΦΚΚ


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων απο την ίδρυση της, η Λέσχη φωτογραφίας και κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕ.Φ.Κ.Κ) διοργανώνει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο “Λατσί Γκίσκη” …καθαρή ψυχή .
Το θέμα της έκθεσης περιλαμβάνει φωτογραφικό υλικό μελών της λέσχης από τους δυο οικισμούς Ρομά στην περιοχή της Μαύρικας και των Σοφάδων.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Φωτοκινηματογραφικού Μουσείου στη Δημοτική αγορά Καρδίτσας
Διάρκεια έκθεσης: Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018 έως Σάββατο 16 Ιουνίου 2018
Επιμέλεια έκθεσης: Χρηστάκος Περικλής
Ευχαριστούμε το Κέντρο Κοινότητας, παράρτημα Ρομά Καρδίτσας και τη ΜΚΟ Ρομά χωρίς σύνορα

Σύντομο βιογραφικό:

Η Λέσχη Φωτογραφίας & Κινηματογράφου Καρδίτσας (ΛΕΦΚΚ) ιδρύθηκε το 1978 με σκοπό τη μετάδοση της  φωτογραφικής τέχνης και τεχνικής καθώς και την καλλιέργεια της τεχνικής και κουλτούρας της κινηματογραφικής τέχνης. Στόχοι της Λέσχης μας είναι η διάδοση της Φωτογραφίας και του Κινηματογράφου, ως μέσων προσωπικής έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας, η ανάδειξη και οπτική διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, καθώς και η επικοινωνία, μέσω αυτών, με το ευρύ κοινό.

Η ΛΕΦΚΚ πραγματοποιεί κάθε χρόνο μαθήματα φωτογραφίας, οργανώνει και φιλοξενεί εκθέσεις και προβολές, ενώ διαθέτει “εν ενεργεία” σκοτεινό θάλαμο (διατήρηση της γνώσης της κλασικής φωτογραφίας) καθώς και ειδική βιβλιοθήκη για την ενημέρωση και εκπαίδευση των μελών και φίλων της.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Το Μουσείο Ύδρευσης του ΔΟΠΑΚ γιόρτασε την Ημέρα Περιβάλλοντος
Επόμενο άρθρο Εκπαιδευτικές δράσεις στο Δημοτικό σχολείο Καλλίθηρου