Ειδήσεις

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση των Δήμων Καρδίτσας και Μουζακίου


Ποσό ύψους 1.595.000€ κατανέμεται από το Υπουργείο Εσωτερικών σε μια σειρά από Δήμους της χώρας ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση για ζημιές από θεομηνίες.

Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι Δήμοι Καρδίτσας και Μουζακίου.

Επιπροσθέτως, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης προχώρησε στην έκτακτη οικονομική επιχορήγηση νησιωτικών δήμων της χώρας με πληθυσμό κάτω των 5.000 κατοίκων για την αντιμετώπιση ζημιών λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων. Συγκεκριμένα ποσό ύψους 1.850.000€ κατανέμεται ισόποσα σε 37 συνολικά νησιά.

Υπενθυμίζεται ότι από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, εκτός των προαναφερόμενων ποσών, προχώρησε σε έκτακτη οικονομική ενίσχυση δήμων της χώρας με ποσό ύψους 6.400.000€ στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι 31 ορεινοί δήμοι.

Συνολικά από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα, το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχει διαθέσει ποσό ύψους 9.845.000€ προς τους δήμους της χώρας για την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνίες.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει συνεχώς τα αιτήματα των δήμων προς την κατεύθυνση κάλυψης των επειγουσών αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τον υφυπουργό παιδείας κ. Πελεγρίνη επισκέφτηκε η Παναγιώτα Βράντζα
Επόμενο άρθρο Ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος στην ΠΕΘ Καρδίτσας