Ειδήσεις

Έλεγχος Παιδικών Χαρών Αργιθέας


Βάσει της νομοθεσίας είναι υποχρεωτικός ο ανά διετία έλεγχος των παιδικών χαρών από Ανεξάρτητο Διαπιστευμένο Φορέα, έτσι ώστε να πιστοποιείται η τήρηση των προτύπων ή/και προδιαγραφών ασφαλείας, που διέπουν τη λειτουργία των παιδικών χαρών.

Ειδικότερα, οι δήμοι που έχουν υπό την υπευθυνότητά τους υπαίθριες δημοτικές/κοινοτικές παιδικές χαρές, είναι υποχρεωμένοι να υπόκεινται σε περιοδικό έλεγχο των παιδικών χαρών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (ΥΑ 28492/2009 – ΦΕΚ Β’931/18.5.2009).

Ο έλεγχος αφορά στον εξοπλισμό (όργανα – κατασκευές), στο έδαφος, στην περίφραξη και στο χώρο γύρω από την παιδική χαρά. Ενδεικτικά σημεία ελέγχου είναι η τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στον εξοπλισμό και στο έδαφος, η κατάσταση του δαπέδου, οι εκτεθειμένες θεμελιώσεις, τα αιχμηρά άκρα, τα τμήματα που λείπουν, η δομική αρτιότητα και η υπερβολική φθορά κινούμενων ή μη τμημάτων. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται συνεχώς η ασφαλής παραμονή των παιδιών στην παιδική χαρά, καθώς οποιαδήποτε απόκλιση από τα πρότυπα ή προδιαγραφές ασφαλείας (π.χ. φθαρμένος ή επικίνδυνος εξοπλισμός), που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των παιδιών, σημαίνει ότι η παιδική χαρά δεν μπορεί να πιστοποιηθεί. Να σημειωθεί ότι περισσότερα από 700 ατυχήματα καταγράφηκαν σε παιδικές χαρές το 2012 μόνο στην Αττική.

Ο Δήμος Αργιθέας προχώρησε σε έλεγχο των Παιδικών Χαρών τον Ιούνιο 2017. Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από την TÜV Hellas που είναι διαπιστευμένος φορέας από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) για τον αρχικό και περιοδικό έλεγχο παιδικών χαρών και παιδοτόπων.

Προηγούμενο άρθρο Μαθηματικά παιχνίδια στο 4ο Γυμνάσιο
Επόμενο άρθρο Αυξάνεται η διείσδυση του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία