Έναρξη σχολικών πρωταθλημάτων


Το σφύριγμα της έναρξης του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου την προσεχή Τρίτη 4 Νοεμβρίου με αγώνες της Α φάσης ποδοσφαίρου σηματοδοτεί ταυτόχρονα και το ξεκίνημα των καθιερωμένων πια σχολικών πρωταθλημάτων που διοργανώνονται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ και φορέα υλοποίησης το Γραφείο Φυσικής Αγωγής  Νομού Καρδίτσας.

Συγκεκριμένα υλοποιούνται πρωταθλήματα στα κάτωθι αθλήματα: Ποδόσφαιρο, καλαθοσφαίριση, πετοσφαίριση, χειροσφαίριση, στίβος, κολύμβηση, πάλη, σκάκι, αντισφαίριση και επιτραπέζια αντισφαίριση.

“Από οργανωτικής πλευράς τα πάντα είναι έτοιμα” δηλώνει ο προϊστάμενος του γραφείου Φυσικής Αγωγής κος Ταγκούλης Παναγιώτης. “Ο προγραμματισμός των αγώνων έχει γίνει έγκαιρα. Για εφέτος υπάρχει καταληκτική ημερομηνία από το Υπουργείο Παιδείας για τους αγώνες Ποδοσφαίρου και Καλαθοσφαίρισης οι οποίοι θα πρέπει να υλοποιηθούν το αργότερο στα μέσα Δεκεμβρίου, και αυτό διότι όπως ανακοινώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Σχολικού Αθλητισμού, εφέτος θα διεξαχθούν τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα 1) Ποδοσφαίρου στην Αττάλεια της Τουρκίας από 5 έως 13 Απριλίου και 2) Καλαθοσφαίριση στην Κωνσταντινούπολη από 3 έως 11 Μαΐου.

Επίσης από 7 έως 12 Δεκεμβρίου 2009 θα διεξαχθεί στην πόλη Ντόχα του Κατάρ η Γυμνασιάδα (Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Στίβου και Ενόργανης Γυμναστικής.)

Και εφέτος κύρια επιδίωξη του Γραφείου Φυσικής Αγωγής θα είναι να διεξαχθούν άρτιοι αγώνες ακολουθώντας τα χρονοδιαγράμματα. Θέλουμε να πιστεύουμε και ελπίζουμε στον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων, Επιτροπής Σχολικών Αγώνων, Διευθυντών σχολικών μονάδων και συναδέλφων καθηγητών Φυσικής Αγωγής. Τέλος εύχομαι σε όλους τους μαθητές να διασκεδάσουν και να ευχαριστηθούν την συμμετοχή τους στους αγώνες, και σαν κύριος σκοπός τους να είναι η διάκριση των σχολείων τους, πάντα στο πνεύμα του ευ αγωνίζεσθε “.

Προηγούμενο άρθρο Ερώτηση Ρόβλια για το αντλιοστάσιο Μελισσοχωρίου
Επόμενο άρθρο Θεματικό εργαστήριο για τις γυναίκες επιχειρηματίες