Ειδήσεις

Ένα εισιτήριο το θέμα της νέας δράσης της 5η Καλοκαιρινής Εκστρατείας


Ολοκληρώθηκε η πρώτη εβδομάδα, της 5η Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας,  που πραγματοποιείται, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος!!!

Το θέμα της τελευταίας ημέρας ήταν… ένα εισιτήριο!

Στην παιδική βιβλιοθήκη «Παυσιλύπου», τα παιδιά μπήκαν μέσα μ’ ένα εισιτήριο στο χέρι!!!

Μιλήσαμε για εισιτήρια, για τη χρησιμότητά τους, για τις πληροφορίες που μας δίνουν για τα είδη των εισιτηρίων, κλπ.

Κάποια που ήρθαν απροετοίμαστα, έφτιαξαν σε χαρτί δικά τους πρωτότυπα εισιτήρια. Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες κι έπαιξαν με τα εισιτήριά τους παιχνίδια διαφορών και ομοιοτήτων.

Η όλη δράση μετατράπηκε σε μια μικρή θεατρική σκηνή, όπου η κάθε ομάδα, παρουσίαζε στις άλλες με παντομίμα από πού προέρχονταν τα εισιτήριά της!!!

Στην παιδική βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού» αποστολή ήταν να σκεφτούμε, και να στήσουμε ένα εργαστήρι αφήγησης απαντώντας ουσιαστικά στην ερώτηση “τι θα γινόταν αν”. Τροφή στο πλάσιμο των ιστοριών των παιδιών έδωσαν οι χάρτες οι ταξιδιωτικοί οδηγοί της βιβλιοθήκης και η φαντασία τους.

Τι θα γινόταν αν το εισιτήριο διαρκείας της ομαδάρας σου το μασούσε η κατσίκα (αντί για ταραμά)? Τι θα γινόταν δεν είχες εισιτήριο στην τσέπη σου (Παντελής Θαλασσινός) και σε εντόπιζαν οι ελεγκτές? Τι θα γινόταν αν σου χάριζαν εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο? Τι θα γινόταν αν δεν έπαιρνες το εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση?

Υποθετικές σκέψεις για επιλογές που σε οδηγούν στα περάσματα της ζωής σου και πορείας σου..

Τη Δευτέρα ξεκινάει η δεύτερη εβδομάδα του προγράμματος με θέμα «Η φωτογραφία ενός ελέφαντα».

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στις παιδικές Βιβλιοθήκες «Αγγελική Βαρελλά» και συνοικίας «Αγίου Φανουρίου». Το κάθε παιδί που θέλει να συμμετέχει θα πρέπει να έχει μαζί του… τη φωτογραφία ενός ελέφαντα!!!

Οι δράσεις των Παιδικών Βιβλιοθηκών γίνονται 11 – 12:30  το πρωί.

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων ανά βιβλιοθήκη υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας στο παρακάτω link: http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=7611 και στη σελίδα των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Facebook στα παρακάτω link: https://www.facebook.com/Παιδικές-Βιβλιοθήκες-Καρδίτσας & https://www.facebook.com/PaidikesBibliothekesDemouKarditsas

Στις δράσεις μπορούν να συμμετέχουν παιδιά που τέλειωσαν την Α΄ Δημοτικού και πάνω. Παιδιά μικρότερα μπορούν να συμμετέχουν επίσης, ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΕΝΗΛΙΚΑ καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης.

Έλα κι εσύ μαζί μας, να εξερευνήσεις τον υπέροχο κόσμο των βιβλίων και των βιβλιοθηκών!!!

Προηγούμενο άρθρο Έλαμψαν επί σκηνής τα παιδιά του θεατρικού Γυμνασίου και Λυκείου Ιτέας
Επόμενο άρθρο Σε Υπ. Υποδομών και Αντιπεριφέρεια η Π. Βράντζα για το οδικό δίκτυο της Αργιθέας