Ειδήσεις

Σε Υπ. Υποδομών και Αντιπεριφέρεια η Π. Βράντζα για το οδικό δίκτυο της Αργιθέας


Την Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας επισκέφτηκε η βουλευτής του νομού Παναγιώτα Βράντζα στις 23/06/2016 και συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βασίλη Τσιάκο. Το βασικό θέμα της συζήτησης αφορούσε στην ασφαλτόστρωση του του επαρχιακού δρόμου Ι.Μ. Σπηλιάς – Καρφί ο οποίος συνδέει την Ανατολική Αργιθέα με τα άλλα δυο ΔΔ του δήμου αλλά και τους όμορους νομούς.

Ο κ. Περιφερειάρχης, όντας πολύ καλός γνώστηςτων προβλημάτων της Αργιθέας, συμφώνησε απόλυτα με τη βουλευτή για την αναγκαιότητα του έργου και εξέθεσε τις απόψεις του για τον τρόπο προσέγγισης, ώστε η υλοποίηση να προχωρήσει ποιο σύντομα και αποτελεσματικά.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν το νομό, όπως ο οδικός άξονας Μουζακίου-Λίμνης Πλαστήρα αλλά και το μεγάλο ζήτημα της διαχείρισης των υδάτων.

Η συγκεκριμένη συνάντηση, αποτέλεσε συνέχεια της επίσκεψης της βουλευτού την περασμένη εβδομάδα (15/06/2016)στο υπουργείο υποδομών μεταφορών και δικτύων, και της συνάντησή της με τον γενικό γραμματέα κύριο Γ. Δέδε, με την ίδια ατζέντα.

Η βουλευτής εξήγησε στον γ.γ. την αναγκαιότητα του έργου, αφού ο υφιστάμενος επικίνδυνος και περιορισμένης βατότητας χωματόδρομος, εξυπηρετεί απομονωμένα χωριά και οικισμούς της Αργιθέας, συνδέει τα δημοτικά διαμερίσματα του δήμου αλλά και τους νομούς Καρδίτσας – Άρτας.

Ο κύριος Δέδες κατανοώντας πλήρως την κατάσταση, δήλωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να χρηματοδοτήσει άμεσα το έργο και σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας να δρομολογηθεί η έναρξη κατασκευής, τουλάχιστον τμήματος του, το συντομότερο δυνατό.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση της βουλευτού, για τα ίδια θέματα, θα είναι με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κύριο Κώστα Αγοραστό.

Προηγούμενο άρθρο Ένα εισιτήριο το θέμα της νέας δράσης της 5η Καλοκαιρινής Εκστρατείας
Επόμενο άρθρο Οξυμένο το πρόβλημα της καθαριότητας στην πόλη του Μουζακίου