Ειδήσεις

Ένα νέο cd για όσους αγαπούν το παραδοσιακό τραγούδι


Ένα νέο cd ηχογράφησε η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας ¨Ο ΑΠΟΛΛΩΝ” Καρδίτσας, το οποίο περιλαμβάνει τραγούδια του κάμπου και του ορεινού όγκου της Καρδίτσας. Άλλα είναι φωνητικά, όπως αυτά τραγουδιούνταν παλαιότερα και άλλα συνοδεύονται από μια πολύ αξιόλογη ορχήστρα, η οποία απαρτίζεται από τους: Χρήστο Κιτσόπουλο (κλαρίνο), Στέφανο Γεωργίου (βιολί), Βασίλη Καλαμπάκα (λαούτο) και Γιάννη Σερίφη (κρουστά).

Το νέο Cd είναι καρπός της φετινής ετήσιας δουλειάς  των χορωδών του Απόλλωνα και της κ. Βασιλικής Κοζιού-Κολοφωτιά, η οποία έχει την επιμέλειά της Χορωδίας τα τελευταία 8 χρόνια. Το Δ. Σ. και τα μέλη της Χορωδίας αγαπούν το παραδοσιακό τραγούδι και νοιάζονται για την ανάδειξη και τη διατήρησή του. Κάθε Τετάρτη στις 7.00 το απόγευμα, τα Γραφεία του Κέντρου, στην οδό Βασιλικής Μετάξη 7, είναι ο τόπος συνάντησής τους και δημιουργίας.

Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο cd,  θα ταξιδέψουν τους μουσικόφιλους στο χώρο και στον χρόνο φέρνοντας στους παλαιότερους αναμνήσεις από τα περασμένα και στους νεότερους τη γνώση για τη μουσική παράδοση του τόπου τους.

Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο στούντιο του συμπολίτη μας Γιώργου Σοφογιάννη, από όπου είναι και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα και θα κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Υστερόγραφα - Του Σεραφείμ Δ. Μπαζάνη (Συγγραφέα – Ερευνητή)
Επόμενο άρθρο Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Σπηλιάς