Ειδήσεις

Ένα σχόλιο του Δομήνικου Βερίλλη με αφορμή τον αποχιονισμό του Ιανουαρίου


Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η καλή λειτουργία του κάθε δήμου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επάρκεια των μηχανημάτων και του γενικότερου εξοπλισμού που διατίθεται για την κάθε δραστηριότητά του και το τελευταίο χρονικό διάστημα, με αφορμή την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας, εκτός από τα σχόλια και τις κριτικές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισής της, υπήρξαν και ορισμένα σχόλια που αφορούν την γενικότερη επάρκεια του δήμου Καρδίτσας σε μηχανήματα και εξοπλισμό για κάθε είδους εργασίες. Άποψή μου, για αυτό το σημαντικό ζήτημα, είναι πως στο δήμο Καρδίτσας υπάρχει μία υστέρηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη διάρκεια της θητείας μου στο δήμο δεν μείναμε στα λόγια. Αλλά κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες ενισχύθηκε ο εξοπλισμό του δήμου όχι μόνον με ένα ή δύο  μηχανήματα, όπως είναι το σύνηθες στο δήμο Καρδίτσας και  σε δήμους  με ανάλογο μέγεθος, αλλά με ΔΕΚΑΕΝΝΕΑ (19 ) ολόκληρα μηχανήματα. Περιλαμβάνονται, δε,  απορριμματοφόρα, φορτηγά, εκσκαφείς, βαν,  επιβατικά, φορτωτές, χλοοκοπτικά  κ. λ. π.

Γνωρίζοντας, επομένως, πολύ καλά τις ανάγκες και τα προβλήματα της Καρδίτσας έχω την άποψη πως η προσπάθεια αυτή που ξεκίνησε την δημοτική περίοδο 2007- 2010 πρέπει να συνεχιστεί, ιδιαίτερα μετά την διεύρυνση του δήμου  με τους δήμους Ιτάμου, Κάμπου, Καλλιφωνίου και Μητρόπολης.

Η επάρκεια σε μηχανικό εξοπλισμό είναι ένα από τα σοβαρότερα στοιχεία  που χαρακτηρίζουν  την ετοιμότητα και τις δυνατότητες παρέμβασης, όχι μόνον στις χιονοπτώσεις και τις κακοκαιρίες, αλλά  σε όλες τις αρμοδιότητες. Είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη γιατί οι όποιες πρωτοβουλίες και η καλή θέληση της κάθε δημοτικής αρχής δεν επαρκούν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αν δεν υπάρχουν τα μέσα και ο
κατάλληλος προγραμματισμός.

Προηγούμενο άρθρο Κατάργηση αμοιβής της Δ/νσης Εμπορίου για τον έλεγχο καταβολής κεφαλαίου ζητά ο ΣΘΕΒ
Επόμενο άρθρο Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τη ΛΕ.Φ.Κ.Κ.