Ειδήσεις

Κατάργηση αμοιβής της Δ/νσης Εμπορίου για τον έλεγχο καταβολής κεφαλαίου ζητά ο ΣΘΕΒ


Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου καθώς και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απέστειλε ο ΣΘΕΒ σχετικά με τις αμοιβές που υποχρεώνονται να καταβάλλουν οι  Εταιρίες στην Διεύθυνση Εμπορίου της εκάστοτε Περιφέρειας, για τον έλεγχο της καταβολής του αρχικού κεφαλαίου ή την αύξησή του. Η εν λόγω αμοιβή ανέρχεται σε εκατόν πενήντα ευρώ (150€), ανεξάρτητα από το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ελέγχεται.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης με την κατάργηση του παραβόλου δημοσίευσης των οικονομικών καταστάσεων και τη σύσταση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου μειώθηκε δραστικά το κόστος δημοσιεύσεων των Ανωνύμων Εταιριών και ενώ ο νόμος συνδέει την αμοιβή των υπαλλήλων της Περιφέρειας με την ειδική εισφορά επί των τελών δημοσιεύσεων, οι συγκεκριμένες αμοιβές παρέμειναν, χωρίς να μειωθεί το ύψος τους.

Στην επιστολή διαμαρτυρίας του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών αναφέρεται ότι η αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη των παραπάνω ελεγκτών είναι ο ακριβής έλεγχος των εγγράφων που αποστέλλονται στην αρμόδια υπηρεσία εντός του νομίμου ωραρίου τους.  Επομένως, κάθε επιβάρυνση των επιχειρήσεων είναι περιττή και μη σκόπιμη για το εύρος των δραστηριοτήτων του ελέγχου.

Είμαστε σε πλήρη αντίθεση με οποιαδήποτε μετακύλιση κόστους που επιβαρύνει τον ιδιωτικό τομέα και τις επιχειρήσεις, τονίζει στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Αχιλλέας Νταβέλης.

Ο ΣΘΕΒ ζητάει την επανεξέταση του θέματος και συγκεκριμένα την κατάργηση της συγκεκριμένης αμοιβής αναφέροντας ότι κάθε επιπλέον δαπάνη επιβαρύνει με πρόσθετα «χαράτσια» το κόστος των εταιρειών, ιδιαιτέρως στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που βιώνουν καθημερινά.

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα ΠΕ των Μπλόκων για πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια
Επόμενο άρθρο Ένα σχόλιο του Δομήνικου Βερίλλη με αφορμή τον αποχιονισμό του Ιανουαρίου