Έντονες αντιδράσεις από τους αθιγγάνους


 Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση των αθιγγάνων – κατοίκων του παλαιού οικισμού των Σοφάδων, στην επιστολή του Δημάρχου κ. Μπάμπη Παπαδόπουλου προς τη ΔΕΗ για επέμβασή της ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα παρανόμων συνδέσεων με το δίκτυό της σε αυθαίρετες κατοικίες εντός του οικισμού. Οι αθίγγανοι το βράδυ της Τρίτης απέκλεισαν την εθνική οδό Καρδίτσας – Αθηνών, στο ύψος του οικισμού, καίγοντας ελαστικά και πετώντας πέτρες. Ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι “τα αυθαίρετα ξεπερνούν τα 300 εκ των οποίων περισσότερα από 100 είναι παράνομες κατασκευές. Συνεχώς προχωρούν σε παράνομες συνδέσεις από το δίκτυο της ΔΕΗ βάζοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και άλλων κατοίκων. Πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι «τραβούν» ρεύμα και από το δημοτικό στάδιο, με συνέπεια η δημοτική αρχή να εξετάζει το ενδεχόμενο να το κλείσει αφού δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια όσων αθλούνται”.

 Για να καταλήξει ο Κος Παπαδόπουλος ότι “η πολιτεία πρέπει να συμβάλλει στην επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των τσιγγάνων” ενώ τόνισε πως ” δεν υπάρχει καμία προσωπική αντιπαράθεση με τους κατοίκους του παλιού οικισμού”.

Να αναφέρουμε ότι το βράδυ της Τρίτης η κυκλοφορία των οχημάτων γινόταν από παρακαμπτηρίους οδούς.

Η επιστολή στη ΔΕΗ

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδόπουλος στην επιστολή του προς τον Διευθυντή της ΔΕΗ, επεσήμαινε τα εξής: «κ. Διευθυντά

Όπως σας είναι ήδη γνωστό στον οικισμό των Τσιγγάνων, στην πόλη των Σοφάδων, υπάρχουν πάρα πολλές παράνομες συνδέσεις με το δίκτυο της ΔΕΗ. Οι τσιγγάνοι, με αυτοσχέδιους μηχανισμούς κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα για να ηλεκτροδοτήσουν τις κατοικίες τους.

Είναι προφανής και άμεσος ο κίνδυνος ατυχημάτων καθώς καμιά ασφάλεια δεν υπάρχει σ’ οποιονδήποτε ανυποψίαστο πλησιάσει τα καλώδια που είναι διάσπαρτα πάνω στο χώμα, δημιουργώντας μια κατάσταση που μοιάζει με ναρκοπέδιο.

Η κατάσταση γίνεται συνεχώς πιο επικίνδυνη αφού παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κάνει η ΔΕΗ ξηλώνοντας όλες αυτές τις παράνομες συνδέσεις το πρόβλημα συνεχώς διογκώνεται και εξαπλώνεται με αποτέλεσμα ο κίνδυνος ατυχήματος να γίνεται ακόμα πιο πιθανός και άμεσος.

Τελευταία μάλιστα, υπάλληλος του Δήμου μας ανακάλυψε καλώδια που κλέβουν ηλεκτρικό ρεύμα μέσα από το δημοτικό στάδιο. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλούμενοι πολίτες μέσα στο στάδιο κινδυνεύουν πλέον με ηλεκτροπληξία.

Σας παρακαλούμε πολύ να επέμβετε έτσι ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια του σταδίου γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούμε να απαγορεύσουμε την είσοδο σε κάθε πολίτη αλλά και στους συλλόγους που χρησιμοποιούν το στάδιο».

Προηγούμενο άρθρο Στα μέσα Σεπτέμβρη η κατασκευή του Περιφερειακού Ιατρείου Ρεντίνας
Επόμενο άρθρο Τους κλέβουν τα μελίσσια