Τους κλέβουν τα μελίσσια


Στο έλεος επιτήδειων κλεφτών που οργανώνουν την δική τους παραγωγή μελιού με… ξένα μελίσσια, βρίσκονται οι μελισσοκόμοι της Θεσσαλίας! Τα κρούσματα κλοπής κυψελών έχουν αυξηθεί ραγδαία στην περιοχή τον τελευταίο καιρό, με αποτέλεσμα να ζουν με την αγωνία για την τύχη της περιουσίας τους.

 Μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο είχε συλληφθεί στα Τρίκαλα ένας 45χρονος μελισσοκόμος, ο οποίος λεηλατούσε τις κυψέλες των συναδέλφων του και είχε οικειοποιηθεί συνολικά 67 μελίσσια. Όμως, όπως αποδείχθηκε από τα όσα ακολούθησαν, στην ευρύτερη περιοχή δρουν και άλλοι που κάνουν την ίδια… δουλειά!

Οι μελισσοκόμοι είναι σίγουροι ότι οι δράστες προέρχονται από τον κλάδο τους και εξετάζουν τρόπους για την αποτελεσματικότερη φύλαξη των μελισσιών τους, ακόμη και με… περιπολίες στους χώρους όπου τα έχουν εγκαταστήσει! Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό ότι μόνο ο επίτιμος πρόεδρος των Μελισσοκόμων Ελλάδας έχει χάσει 80 κυψέλες από την δράση των κλεφτών.

Προηγούμενο άρθρο Έντονες αντιδράσεις από τους αθιγγάνους
Επόμενο άρθρο Τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής «ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ» πραγματοποιούνται στο Πνευματικό κέντρο Ελληνόπυργου Καρδίτσας