Έντονη η παρουσία των καθηγητών-σπουδαστών και μουσικών συνόλων του Ωδείου Ευθυμιάδη


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Μεγάλη Τετάρτη η καθιερωμένη Μεγαλοβδομαδιάτικη Συναυλία των Καθηγητών και Σπουδαστών του Ωδείου Καρδίτσας-Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λόγου και Τέχνης» του Ωδείου Καρδίτσας – Κωνσταντίνος Ευθυμιάδης.

Στη συναυλία έλαβαν μέρος ο Καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ωδείου Δημήτρης Καταραχιάς, Ιεροψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Καρδίτσας  και ο επί πτυχίω της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Γιώργος Αρκομάνης, μαθητές του Πρωτοψάλτη Καρδίτσας Κωνσταντίνου Ευθυμιάδη, που έψαλαν επίκαιρους ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.

Επίσης  έλαβε μέρος  ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Παύλος Βησσαρίου, που διάβασε κείμενα και ποιήματα της Μεγάλης Εβδομάδας των Ε. Παπανούτσου,
Γ. Βερίτη, Ν. Κωστάρα και Διονύσιου Σολωμού.

Ακόμη έλαβαν μέρος μέλη της παιδικής χορωδίας που έψαλαν τα Εγκώμια της Μεγάλης Παρασκευής.

 Ήταν μια λιτή εκδήλωση, δεμένη και με συνοχή αφιερωμένη στο Θείο Λόγο και στην Εκκλησιαστική Βυζαντινή Υμνολογία της Μεγάλης Εβδομάδος η οποία γοήτευσε τους ακροατές.

 Στο τέλος της συναυλίας οι φιλόμουσοι παρακολούθησαν Τη Βυζαντινή Χορωδία Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Χοράρχη και Πρωτοψάλτη Καρδίτσας, Κωνσταντίνο Ευθυμιάδη, να ερμηνεύει το Τροπάριο της Κασσιανής από ιστορική συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο.

Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή, η Χορωδία του Ωδείου, έψαλλε τα Εγκώμια στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου εντός του ναού από τον γυναικωνίτη καθώς κατά την περιφορά του Επιταφίου και στην κεντρική πλατεία.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο για την πολιτική προστασία ενόψει της θερινής περιόδου
Επόμενο άρθρο Βαθαίνει η διοικητική κρίση στο Επιμελητήριο - Άκαρπη και η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.