Βαθαίνει η διοικητική κρίση στο Επιμελητήριο – Άκαρπη και η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ.


Σε αδιέξοδο κατέληξε η σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καρδίτσας όπου κυρίαρχο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν αυτό των παραιτήσεων του Α ΄ Αντιπροέδρου κ. Γιώργου Ντενίση και του Γενικού Γραμματέα κ. Ευριπίδη Παπουτσή.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη ένταση η οποία και κορυφώθηκε με το αίτημα της μειοψηφίας να παραιτηθεί ο Πρόεδρος κ. Αντωνίου και σύσσωμη η Διοίκηση και, τέλος, με την αποχώρηση της μειοψηφίας και τη διάλυση κατ ΄ επέκταση της συνεδρίασης λόγω έλλειψης απαρτίας.

Αρχικά, λοιπόν, ο κ. Βύρων Παππάς ζήτησε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Αντωνίου να ενημερωθεί σχετικά με τους λόγους για τους οποίους έγιναν αυτές οι παραιτήσεις.

Ο κ. Αντωνίου, από τη μεριά του, περιορίστηκε στο να απαντήσει πως η επιστολή παραίτησης είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Τύπου.

Τότε, ο κ. Πρίτσας τον ρώτησε αν ζήτησε εξηγήσεις, ενώ λίγο αργότερα ο κ. Ψυχογιός σηκώθηκε όρθιος με σκοπό να αποχωρήσει.

«Το αν σας ικανοποίησε (η απάντηση) ή όχι είναι δικό σας θέμα» συμπλήρωσε ο κ. Αντωνίου, με τον κ. Παππά να ανταπαντά : «Πίστευα ότι έχετε φιλότιμο και για την ομαλή λειτουργία του οργάνου θα υποβάλατε παραίτηση».

Ακολούθως, ο κ. Ντενίσης ανέφερε πως οι λόγοι παραίτησης θα γίνονταν γνωστοί μέσω του Τύπου την Τετάρτη (τελικά απέστειλε την επιστολή παραίτησης λίγη ώρα μετά τη συνεδρίαση  – Η επιστολή του επισυνάπτεται) και πρόσθεσε : «Αίρεται η εμπιστοσύνη. Δεν στηρίζουμε την τωρινή Διοίκηση. Ζητάμε την παραίτηση της Διοίκησης και του Προέδρου. Έχει χαθεί η πλειοψηφία. Πρέπει να παραιτηθείτε σήμερα».

Ο κ. Παππάς, εξάλλου, τόνισε : «Δεν έχετε την πλειοψηφία, άρα από αύριο κανένα θέμα δεν μπορεί να περάσει».

Τελικά, σύσσωμη η μειοψηφία αποχώρησε και ως εκ τούτου (λόγω της έλλειψης απαρτίας) η συνεδρίαση ματαιώθηκε.

Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί, με την ίδια ημερήσια διάταξη, την Τετάρτη 15 Απριλίου, την ίδια ώρα (5.00μ.μ.)

 

Η επιστολή Ντενίση – Παπουτσή

Η επιστολή παραίτησης των κ. Ντενίση – Παπουτσή (με ημερομηνία 8/4) έχει ως εξής :

«Το 2011 όταν ο συνδυασμός μας αποφάσισε να διεκδικήσει την διοίκηση του ΕΒΕ Καρδίτσας είχε  υιοθετήσει και υψώσει ως σημαία τις βασικές θέσεις του προγράμματος όπως :

-Να υπάρχουν ανοιχτές διαδικασίες σε όλους τους τομείς.

-Να ξεφύγει από τον χαρακτήρα του εισπρακτικού φορέα.

-Να ξεφύγει από τις παλαιές τακτικές και λανθασμένες εικόνες προς τα μέλη του και την κοινωνία.

-Να είναι ανταποδοτικό πρωτίστως προς τα μέλη του, αλλά και την κοινωνία.

-Να είναι αξιόπιστος νομικός και φορολογικός σύμβουλος των μελών του.

Αυτά και άλλα ήταν και είναι αδιαπραγμάτευτα τόσο για εμάς που εκλεχτήκαμε όσο και για όλον τον συνδυασμό μας, και αυτά έπρεπε να υπερασπίσουμε και να υλοποιήσουμε κατά την διάρκεια της τετραετίας από όποια θέση και να βρισκόμασταν είτε της διοίκησης είτε της αντιπολίτευσης, και με βάση αυτά κάναμε τις διαπραγματεύσεις και συνεργασίες με τους άλλους δύο συνδυασμούς.

Όπως την πρώτη φορά με τον συνδυασμό του  κ. Παππά  έτσι και την δεύτερη με τον κ. Αντωνίου τα είχαμε ξεκαθαρίσει από την αρχή και τα είχαμε συμφωνήσει, η δε συμφωνία σφραγίστηκε παρουσία  των επικεφαλής κκ .Ντενίση και Αντωνίου καθώς και  των  συμβούλων των δύο συνδυασμών.

Επειδή έχουμε μάθει να σεβόμαστε τις συμφωνίες  πού κάνουμε με όλους μπροστά σε όλους και όχι πίσω η  κάτω από το « τραπέζι» ,  και επειδή δεν ανεχόμαστε την « κοροϊδία»  και τις συνεχείς αναβολές, για καθαρά ηθικούς λόγους εμμένοντας στις αρχικές μας δεσμεύσεις χωρίς λαϊκισμό και χωρίς να χρησιμοποιούμε τα αξιώματα του επιμελητηρίου ως σκαλοπάτι για άλλες πολιτικές θέσεις, σεβόμενοι και τιμώντας τον Επιμελητηριακό θεσμό και τα μέλη πού μας εμπιστεύτηκαν δίνοντας μας την εντολή να μην συμβιβαζόμαστε,  συνεχίζοντας τα παλαιά και ξεπερασμένα κατάλοιπα του παρελθόντος που έφεραν  τον επιχειρηματία σε αυτή την θέση και τον θεσμό του Επιμελητηρίου στην απαξίωση, καταθέσαμε τις παραιτήσεις μας από τις θέσεις του Α΄ Αντιπροέδρου και Γ. Γραμματέα καθώς και την στήριξη στην τωρινή διοίκηση.

Το  Επιμελητήριο είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, οι μεταρρυθμίσεις θέλουν «κότσια» και δυστυχώς κάποιοι δεν τα έχουν.

Παραμένουμε μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου παλεύοντας για τα μέλη μας πιστεύοντας ότι πράξαμε το καλύτερο κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα θητείας μας κριτής μας ο Καρδιτσιώτης επιχειρηματίας.

Με τιμή

Ντενίσης Γιώργος

Παπουτσής Ευριπίδης»

 

Προηγούμενο άρθρο Έντονη η παρουσία των καθηγητών-σπουδαστών και μουσικών συνόλων του Ωδείου Ευθυμιάδη
Επόμενο άρθρο Αιτήσεις αγροτών για χρήση του δικτύου άρδευσης και των παρόχθιων Παλαμά