Πρωτοσέλιδο

Έργα ηλεκτροφωτισμού σε οδικούς κόμβους της Π.Ε. Καρδίτσας


Στην περιοχή του κόμβου Μορφοβουνίου βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος συνοδευόμενος από τον Δ/ντη Τεχνικών Έργων κ. Δημ. Κουτρομάνο για να ενημερωθεί για την αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού του κόμβου. Όπως διαπίστωσε ο αντιπεριφερειάρχης το έργο αναβάθμισε σημαντικά την οδική ασφάλεια για τους διερχόμενους οδηγούς. Η τοποθέτηση νέων λαμπτήρων τεχνολογίας Ledκαι νέων φωτιστικών σωμάτων αναβάθμισε σημαντικά και την εικόνα του κόμβου.  Όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης το συγκεκριμένο έργο εντάσσεται σε ευρύτερη εργολαβία που αφορά σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου του Νομού όπου και γίνονται παρεμβάσεις.

 

Στοιχεία για το έργο

Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι οι οδικοί άξονες και οι κόμβοι ηλεκτροφωτισμού στο σύνολο του εθνικού και επαρχιακού δικτύου αρμοδιότητας της Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Καρδίτσας.

Πιο συγκεκριμένα δημιουργήθηκαν νέοι κόμβοι ηλεκτροφωτισμού στη γέφυρα Κοσκινά και στη διασταύρωση εισόδου Μορφοβουνίου ενώ αντικαταστάθηκαν και κατεστραμμένοι ιστοί στον άξονα Καρδίτσα-Δέλτα.

Το έργο αφορά κυρίως την επέκταση του ηλεκτροφωτισμού σε διάφορους υφιστάμενους κόμβους του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Καρδίτσας με τοποθέτηση επιπλέον ιστών, φωτιστικών σωμάτων (κυρίως LED) κτλ καθώς και την αποκατάσταση μεγάλης έκτασης ζημιών στους κόμβους ή τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων.

Όπου απαιτείται εκτελείται και η απαραίτητη συντήρηση της εγκατάστασης του οδοφωτισμού που (ενδεικτικά) περιλαμβάνει την αντικατάσταση λαμπτήρων, μετασχηματιστών, φθαρμένων ή κατεστραμμένων υπόγειων καλωδίων, συντήρηση των ηλεκτρολογικών πινάκων, αντικατάσταση οργάνων σ’ αυτούς, συντήρηση πίλαρ καγια την βελτίωση του οδοφωτισμού, σύμφωνα με τις προκύπτουσες ή/και τρέχουσες ανάγκες της Υπηρεσίας.

Επίσης αντιμετωπίζονται και έκτακτες καταστάσεις όπως πχ απομάκρυνση κατεστραμμένων ιστών, αποκατάσταση και θέση σε λειτουργία του φωτισμού του κόμβου από μεμονωμένο βραχυκύκλωμα κα.

Προηγούμενο άρθρο Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας: Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.
Επόμενο άρθρο Ε65: Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η κατασκευή του Λαμία-Ξυνιάδα