Ειδήσεις

Έργα και ημέρες της ΕΠΣ Καρδίτσας


Η <<κίνηση πολιτών για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο>> πιστή στις εξαγγελίες της αποκαλύπτει. Μόλις την Παρασκευή, ανακοινώθηκε από την πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΣΚ, η τιμωρία της ομάδας ΑΙΑΣ Μαραθέας με 350 ευρώ πρόστιμο. Δεν δημοσιοποιήθηκε η αιτιολογία της ποινής και ούτε φυσικά και κοινοποιήθηκε στο σωματείο. Εμείς γνωρίζουμε γιατί επεβλήθη η ποινή, η οποία και θα προκαλέσει την θυμηδία στο φίλαθλο κόσμο του νομού μας όταν δει το φως της δημοσιότητας. Είναι η τακτική της ΕΠΣΚ να κρατά<<ομήρους>> τις ομάδες.

Βρισκόμαστε όμως στη δυσάρεστη θέση να ρωτήσουμε δημόσια την Πρόεδρο της Πειθαρχικής επιτροπής δικηγόρο κ. Ολυμπία Τέγα, η οποία ως θεσμική αρχή, επέβαλε το πρόστιμο (ποινή) εάν πρότερονκάλεσε σε απολογία το τιμωρηθέν σωματείο. Πάγια Αρχή της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος είναι η ‘’ Αρχή της προηγούμενης ακρόασης’’, δηλαδή σε κανέναν ελεγχόμενο δεν επιβάλλεται οιαδήποτε τιμωρία, εάν πρώτα δεν ακουστούν οι θέσεις και τα επιχειρήματα του. Επιπλέον, ερωτάται δημοσίως η ως άνω κυρία Πρόεδρος εάν έλαβε υπόψη την καταγγελία του σωματείου ΑΙΑΣ Μαραθέας ότι το φύλλο αγώνος του διεξαχθέντος αγώνος Καραϊσκάκη Πεδινού – ΑΙΑΣ Μαραθέας  το υπέγραψε ο πρόεδρος της ομάδος ‘’Καραϊσκάκη’’αντίαρχηγού της ομάδος, όπως ρητώςπροβλέπει ο σχετικός κανονισμός ποδοσφαίρου. Εν συνεχεία ερωτάται και πάλι δημοσίως η κ. Πρόεδρος εάν τέτοια παράβαση συνεπάγεται πειθαρχικό έλεγχο και εντεύθεν τιμωρία του διαιτητού του αγώνος κ. Ιωάννη Ζαγορίτη. Όλα αυτά δεν τα αναφέρουμε επειδή έχουμε χρόνο για χάσιμο ή επειδή μας αρέσει η τοπική δημοσιότητα,αλλά για να πάρουμε ουσιαστικές απαντήσεις και περαιτέρω να προβούμε και εμείς με την σειρά μας σε όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία για την προστασία και προάσπιση των ομάδων από την εισβολή νέων ηθών και εθίμων που εφαρμόζει η ΕΠΣΚ.

Υστερ. Παρακαλούμε την ΕΠΣΚ να δημοσιοποιήσει το έγγραφο της ΕΠΟ για τον γιατρό αγώνα , ούτως ώστε τα σωματεία να πληροφορηθούν την ορθότητα της εφαρμογής του άρθρου 16 παρ. 2 του ΚΑΠ. Σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστούμε υμείς να δημοσιοποιήσουμε το σχετικό έγγραφο.

 

Για την Κίνηση Πολιτών

Η Συντονιστική Επιτροπή

Προηγούμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα
Επόμενο άρθρο Νέο πρόγραμμα Εράσμους για το 1ο ΕΠΑΛ Καρδίτσας