Έργα στον Παλαμά & στην Μεταμόρφωση «Σωτήρα»


Συνεργασία με την επιβλέπουσα αρχή της Τ.Υ.Δ.Κ. Καρδίτσας και τον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο είχε ο Δήμαρχος Παλαμά κ. Καραδήμος για τα έργα που υλοποιούνται από τον Δήμο σε Δημοτικούς και εκκλησιαστικούς χώρους.

Αναφερόμαστε στα έργα που είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα η  «Ανάδειξη του Έλους της Μεταμόρφωσης στη ‘Σωτήρα’» και η «Πλακόστρωση του αύλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαμά».

Η Ανάδειξη του Έλους της Μεταμόρφωσης γίνεται στο Δ.Δ. Μεταμόρφωσης και είναι περιβαλλοντικό έργο με σεβασμό στο περιβάλλον και με ευαισθησία για την προστασία της πλούσιας χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα “NATURA-2000” και ο προϋπολογισμός του είναι 480.000 ΕΥΡΩ με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και παράδοσής του μέχρι τέλος του έτους 2008. Περιλαμβάνει τις εργασίες κατασκευή πλακόστρωτων διαδρόμων-μονοπάτια, κατασκευή πέτρινου τοιχίου περιμετρικά του ιερού Ναού της Μεταμόρφωσης Του Σωτήρος, ηλεκτροφωτισμό, χώρο πάρκινγκ με θέσεις ΑΜΕΑ και τουριστικών Λεωφορείων, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή μικρών λιμνών και δενδροφύτευση 4.000 δένδρων.

Εκτιμάται ότι το έργο θα αναβαθμίσει τον Δημοτικό και Εκκλησιαστικό χώρο και θα βοηθήσει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής.

Η πλακόστρωση του άυλειου χώρου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου Παλαμά βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη και είναι έργο προϋπολογισμού 100.000 ΕΥΡΩ το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Οριζόντιες Δράσεις» του Υπουργείου Εσωτερικών. Με την ολοκλήρωση του έργου αυτού θα βελτιωθεί σημαντικά το αισθητικό κάλος του κέντρου της Πόλης του Παλαμά και προπαντός ο άυλειος χώρος της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου.      

Προηγούμενο άρθρο Ανακαινισμένη αίθουσα για την Πνευματική Εστία
Επόμενο άρθρο Η υγεία νοσεί και μάλιστα βαριά