Ειδήσεις

Έργα ύψους 181,9 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Καρδίτσας


Μετά από συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός  αποφασίστηκαν έργα ύψους 181.970 εκατ. ευρώ για την  αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2020.
Ήδη έχουν συμβασιοποιηθεί και ξεκινούν τα έργα συνολικού προϋπολογισμού 31.970.000 ευρώ τα οποία είναι τα εξής:

Καθαρισμοί κοίτης 17 τάφρων και ρεμάτων, έργα συγκράτησης φερτών, έργα διευθέτησης και επένδυσης στρώμνες

Έργα διευθέτησης συντήρησης και καθαρισμού 3 αποστραγγιστικών τάφρων
Έργα διευθέτησης συντήρησης και καθαρισμού 14 αποστραγγιστικών τάφρων
Έργα διευθέτησης συντήρησης και καθαρισμού 9 αποστραγγιστικών τάφρων
Διευθέτηση ποταμού Ιταλικού και των συμβαλλόντων σε αυτόν συλλεκτήρων ΙΙ2 και ΙΙ3 και λοιπών συνοδών έργων

Διευθέτηση ποταμού Καλέντζη και στους συλλεκτήρα ΙΙΙ2

Αντιπλημμυρικά έργα ποταμού Ενιπέα

Αντιπλημμυρικά έργα ποταμού Πάμισου και συλλεκτήρες Ενιπέα
Παράλληλα εκπονούνται οι μελέτες διευθέτησης του ποταμού Ενιπέα, του ποταμού Πάμμισου και των συλλεκτήρων του Ενιπέα συνολικού προϋπολογισμού 48.488.006 αδαπάνως.
Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υποδομών έχει αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου και των γεφυρών στους Δήμους Αργιθεάς, Μουζακίου και Καρδίτσας. Ενώ η Περιφέρεια Θεσσαλίας πρόκειται να αναλάβει την αποκατάσταση των ζημιών του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς της στους Δήμους Λίμνης Πλαστήρας, Σοφάδων και Παλαμά.


«Μετά τη τηλεδιάσκεψη που είχαμε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η ανταπόκρισή του ήταν άμεση λειτουργώντας με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.  Από την πρώτη στιγμή σε συνεργασία με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή προβήκαμε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τα αναγκαία έργα για την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές που προκλήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας από την καταστροφική πλημμύρα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Είχαμε υποσχεθεί ότι δεν θα αφήσουμε να ξεχαστεί η Καρδίτσα. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους και τις ανάγκες τους με τις δυνάμεις που διαθέτουμε και εργαζόμαστε για να μπορέσουμε καθημερινά για να επαναφέρουμε την Καρδίτσα σε ακόμη καλύτερη θέση απ ότι ήταν πριν από την καταστροφή. Ήδη η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργα άνω των 10 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρώσει την αποκατάσταση των προσβάσεων σε σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε. Καρδίτσας που υπέστησαν ζημιές ενώ συνεχίζει τις απαραίτητες εργασίες καθαρισμού των υδατορεμάτων» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Προηγούμενο άρθρο ΚΚΕ Καρδίτσας: Δυσκολίες και προβλήματα κατοίκων Παλαιοζωγλοπίου
Επόμενο άρθρο Rapid tests στον οικισμό ρομά Σοφάδων: 28 κρούσματα σε σύνολο 191 δειγμάτων