Ειδήσεις

ΚΚΕ Καρδίτσας: Δυσκολίες και προβλήματα κατοίκων Παλαιοζωγλοπίου


Αντιπροσωπεία   της ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ, μετά από τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, βρέθηκε στην Ραχούλα για να διαπιστώσει τα προβλήματα του οικισμού Παλαιοζογλόπι που αριθμεί 50 περίπου σπίτια και ανήκει στο χωριό Ραχούλα. Το Παλαιοζογλόπι είναι ο τόπος καταγωγής του Χαρίλαου Φλωράκη κι εκεί βρίσκεται ο τάφος του και το σπίτι του που λειτουργεί σαν μουσείο. Να σημειωθεί ότι από τα προβλήματα που υπάρχουν η πρόσβαση στον τάφο είναι αδύνατη.

Μετά την καταστροφική πλημμύρα της 18ης Σεπτεμβρίου αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, για τα οποία μέχρι και σήμερα  δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη απάντηση παρ’ όλες τις οχλήσεις των κατοίκων,  αλλά ούτε και έχουν ληφθεί κάποια μέτρα για την αποφυγή χειρότερων καταστάσεων.

Η αντιπροσωπεία διαπίστωσε τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν και καταγγέλθηκαν σε συνομιλίες που είχε και με τους κατοίκους.

Στο δρόμο από την Ραχούλα προς τον οικισμό έχουν γίνει κατολισθήσεις και κάτοικοι του χωριού έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους (ενώ ζουν και εργάζονται στο χωριό), καθώς υπάρχει κίνδυνος νέων κατολισθήσεων αφού δίπλα στα σπίτια έχει δημιουργηθεί ρήγμα (κάτι σαν ρεματιά) από τα χώματα και τα μαντριά που έχουν φύγει πάνω από τον δρόμο (προς Παλαιοζογλόπι). Για αυτούς τους ανθρώπους δεν έχει ληφθεί καμία μέριμνα έως τώρα.

Ο δρόμος για το Παλαιοζογλόπι είναι πολύ δύσκολος για αυτοκίνητο Ι.Χ., έως αδύνατο σε περίπτωση βροχόπτωσης, αφού στο μεγαλύτερο τμήμα η άσφαλτος έχει καταστραφεί και είναι πλέον λάσπη.

Νερό ακόμη δεν υπάρχει γιατί και τα δυο υδραγωγεία έχουν καταστραφεί (υπήρχε και ένα δεύτερο απ’  όπου χρησιμοποιούνταν  το νερό για να ποτίζονται οι καλλιέργειες). Με τις κατολισθήσεις να συνεχίζονται από το βουνό Τσιούκα, τα χώματα που πέφτουν στο ποτάμι και μαζί με δέντρα και τεράστιες κοτρώνες έχουν αλλάξει τη ροή του ποταμού και έχουν δημιουργηθεί μικρότεροι παραπόταμοι που τα νερά τους πέφτουν στον οικισμό.

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου φύγανε και οι τελευταίοι κάτοικοι του οικισμού αφού το ποτάμι είχε ξεχειλίσει μερικά μέτρα πριν από το σπίτι τους και αναγκάστηκαν μέσα στη νύχτα και τη βροχή να μετακινηθούν στη Ραχούλα και την επόμενη να φύγουν  για την Αθήνα. Κανένας τους  που έχουν εκεί τα σπίτια τους, δεν “τολμά” να ανέβει, έστω για να δει ότι είναι εντάξει και δεν κινδυνεύουν.

Η ΤΕ Καρδίτσας του ΚΚΕ με πολύμορφες παρεμβάσεις θα απαιτήσει από τους αρμόδιους λύσεις για τα σοβαρά αυτά προβλήματα όπως να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές και να επιστρέψουν οι κάτοικοι με ασφάλεια στα σπίτια τους.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Σεισμός 3,9 Ρίχτερ κοντά στο Μουζάκι Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Έργα ύψους 181,9 εκατ. ευρώ στην Π.Ε. Καρδίτσας