ΈΡΓΟ ΖΩΗΣ Η ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΣΙΑΝΟΥ


Την κοινή βούληση της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου Καρδίτσας, του Τοπικού Συμβουλίου και των κατοίκων του Αρτεσιανού που οι ιδιοκτησίες τους θίγονται από τη χάραξη της παράκαμψης, να προχωρήσει απρόσκοπτα η υλοποίησή του έργου, επιβεβαίωσε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/6 στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου, του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κ. Παπαλού, της Δ/ντριας Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. κ. Μ. Μήτσιου- Τσέλιου, του επιβλέποντα μηχανικού της Π.Ε. κ. Δημ. Τσιούκη με το Τοπικό Συμβούλιο και τους θιγόμενους.

Τόσο ο κ. Τσιάκος, όσο και ο κ. Παπαλός εισηγητικά εξήραν την σημασία και την αναγκαιότητα του έργου της παράκαμψης, για την προώθηση του οποίου συνέβαλαν, όπως είπαν, διαχρονικά οι τοπικές αρχές.  Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας,  αποτελεί κυριολεκτικά «έργο ζωής», καθώς θα δώσει οριστικά τέλος στον «εφιάλτη» των τροχαίων δυστυχημάτων που έχουν σημειωθεί τα χρόνια που η οδός Καρδίτσας – Τρικάλων διέρχεται από το κέντρο της Τοπικής Κοινότητας, η οποία και έχει πληρώσει βαρύ «φόρο αίματος».

Υπογράμμισαν επίσης ότι χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και πολιτική βούληση από τον Περιφερειάρχη κ. Κ. Αγοραστό για να ξεπεραστούν σημαντικά προβλήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην απένταξη του έργου από το ΕΣΠΑ σε συνδυασμό και με την οικονομική συγκυρία, γι’ αυτό και απαιτείται η συνεργασία όλων, προκειμένου το έργο να προχωρήσει απρόσκοπτα και να υλοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό.

Για να γίνει αυτό, όπως επισήμαναν, απαιτείται να επισπευσθεί, αλλά και να οργανωθεί με τον καλύτερο τρόπο η διαδικασία των απαλλοτριώσεων, για την οποία οι θιγόμενοι ενημερώθηκαν και από τον πρώην Δήμαρχο Ταμασίου και δικηγόρο κ. Βασ. Μόσχο

που κατέθεσε την εμπειρία του από τις απαλλοτριώσεις για τις ανάγκες κατασκευής του Ε65, διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα προς όφελος των θιγομένων.

 

 

 

 

Έπειτα  από διαλογική συζήτηση και ερωτήσεις που έγιναν από τους θιγόμενους προς τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες συμφωνήθηκε ότι απαιτείται να δοθεί έμφαση στην σωστή αποτύπωση των θιγόμενων ιδιοκτησιών και την έγκαιρη διόρθωση τυχόν λαθών για να αποφευχθούν οι όποιες αντιδράσεις στη συνέχεια.

Γι’ αυτό και, όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα 25/6 μέχρι και την Τετάρτη 27/6 -αλλά και τις επόμενες ημέρες της εβδομάδας, αν ο χρόνος δεν επαρκέσει- συνεργείο συγκροτούμενο από μηχανικό του μελετητικού γραφείου και τον επιβλέποντα μηχανικό του έργου θα βρίσκεται στο Αρτεσιανό, προκειμένου οι θιγόμενοι να λάβουν γνώση του χάρτη αποτύπωσης της χάραξης και των απαλλοτριώσεων, και να προβούν στις όποιες διορθώσεις.

Επίσης συστάθηκε επιτροπή θιγομένων που θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου και θα ζητήσει τον ορισμό δικηγόρων που θα αναλάβουν να τους συνδράμουν νομικά στην όλη διαδικασία.

 

Προηγούμενο άρθρο Από Πέμπτη 21 Ιουνίου έως Τετάρτη 27 Ιουνίου στο θερινό κινηματογράφο Καρδίτσας «6+1 ΑΠΙΣΤΙΕΣ»
Επόμενο άρθρο Γενική συνέλευση πραγματοποιεί η ΕΑΣ Καρδίτσας