Ίδρυση Δικτύου Δήμων «Γεωργίου Καραϊσκάκη» προτείνει ο κ. Γ. Κωτσός


Με επιστολή του προς όλους τους Δημάρχους, των Δήμων στους οποίους έδρασε και πολέμησε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός, τους προτείνει την ίδρυση Δικτύου Δήμων «Γεωργίου Καραϊσκάκη».Στόχος του Δικτύου είναι η δικτύωση όλων των περιοχών που ο μεγάλος ήρωας της Επανάστασης του 1821 ένωσε με την παρουσία του και η ανάληψη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών (ιστορικών και πολιτιστικών) με θέμα τη ζωή και τα μηνύματα στη σύγχρονη εποχή του Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Το κείμενο της επιστολής το οποίο απεστάλη στους Δήμους, Αράχωβας, Πειραιά, Κερατσινίου, Γεωργίου Καραϊσκάκη, Σαλαμίνας, Μεσολογγίου, Δίστομου, Καρπενησίου, Χαϊδαρίου, Ναυπλίου, Καρδίτσας, Ιθώμης, Ιωαννίνων, είναι το παρακάτω:

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε

Όπως  άριστα γνωρίζετε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ως αρχιστράτηγος της Επανάστασης του 1821 πολέμησε, έδρασε και δημιούργησε σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας μας σημαδεύοντας με το πέρασμά του τους τόπους όπου πάτησε.

Η μορφή και οι αγώνες του μεγάλου αυτού ήρωα δεν σημάδεψαν μόνο την έκβαση της Ελληνικής Επανάστασης, αλλά έχουν αφήσει ηχηρά τα μηνύματά τους και στους σύγχρονους Έλληνες.

Έννοιες όπως οι φιλοπατρία, η ενότητα, ο διαρκής  αγώνας για την καλυτέρευση των συνθηκών της ζωής των Ελλήνων, τις οποίες ο Καραϊσκάκης είχε ως οδηγό του αποτελούν για και μας τους σύγχρονους Έλληνες ζητούμενο.

Κυρίως όμως επειδή το μεγάλο όνειρο του Καραϊσκάκη ήταν η ενότητα όλων των Ελλήνων, εκτιμώ ότι και όλοι εμείς που δρούμε και κινούμαστε στα ίδια χώματα που άφησε τα χνάρια του ο Ήρωάς μας, οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με κοινό στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της ζωής, της  δράσης και των μηνυμάτων που μας άφησε ως παρακαταθήκη.

Εξ’ αυτού του λόγου προτείνω να προχωρήσουμε στη δημιουργία Δικτύου Δήμων Καραϊσκάκη, στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνδέονται με τον Γεώργιο Καραϊσκάκη και με απώτερο στόχο τη μεταξύ μας συνεργασία σε πολιτικό, πολιτιστικό και ιστορικό επίπεδο.

Μέσα από το δίκτυο να προωθήσουμε τη συνεργασία τόσο των Δήμων μας, όσο και των πολιτιστικών μας Συλλόγων, αλλά και των Βιβλιοθηκών μας με ανάπτυξη κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών που θα συμβάλουν στην περαιτέρω ανάδειξη της πολυσχιδούς προσωπικότητας του Γεωργίου Καραϊσκάκη. Την ανάληψη και διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων και ταυτόχρονα την ανταλλαγή επισκέψεων δημοτών αλλά και αιρετών με συνέπεια τη σύσφιξη των  μεταξύ μας σχέσεων.                               

Με τιμή

ο Δήμαρχος  Μουζακίου  

Γεώργιος Κωτσός

                               

Προηγούμενο άρθρο Kατατέθηκε το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία
Επόμενο άρθρο Ντίνος Ρόβλιας: Η κυβέρνηση υπονομεύει τη δικαιοσύνη