Αίτημα άμεσης έναρξης προγραμμάτων αγροτικού ενδιαφέροντος


[Επιστολή Αλεξάκου στον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης].

Με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλεξ. Κοντό, ζητά ο Νομάρχης Καρδίτσας κ. Αλεξάκος την άμεση έναρξη των προγραμμάτων αγροτικού ενδιαφέροντος. Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ

Με μεγάλη ανησυχία βλέπουμε να παρέρχεται ο χρόνος χωρίς να ενεργοποιούνται τα προγράμματα του Υπουργείου σας σχετικά με το Ε.Σ.Π.Α. που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

Παρήλθαν ήδη είκοσι δύο μήνες από την έναρξη της 4ης προγραμματικής περιόδου και ακόμη δεν ξεκίνησαν τα προγράμματα που αφορούν την ένταξη νέων αγροτών, τα σχέδια βελτίωσης φυτικής και ζωικής παραγωγής, την πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών, καθώς και τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα (μείωση νιτρορύπανσης, βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία) κ.λπ.

Με δεδομένο ότι ήδη άρχισε η νέα καλλιεργητική περίοδος, και οι αγρότες προγραμματίζουν τις καλλιέργειες για την περίοδο 2008-09, όσοι εξ αυτών επιθυμούν και αναμένουν να ενταχθούν στα παραπάνω προγράμματα, βρίσκονται σε αδυναμία προγραμματισμού, από το γεγονός ότι αγνοούν τους κανόνες και τους όρους των νέων προγραμμάτων.

Κύριε Υπουργέ

Για να μη χαθεί και η τρέχουσα χρονιά επιβάλλεται άμεσα η εκκίνηση όλων των προγραμμάτων ώστε να βοηθηθούν οι αγρότες από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο να προσαρμόσουν τις εκμεταλλεύσεις τους στα σύγχρονα δεδομένα, να βελτιώσουν το εισόδημά τους, να συμβάλουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, στην αναδιάρθρωση των εκμεταλλεύσεων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στη σημερινή συγκυρία, όπου οι τιμές των αγροτικών προϊόντων βαίνουν μειούμενες, η έναρξη των προγραμμάτων της 4ης προγραμματικής περιόδου, αποτελούν την μόνη ελπίδα, ιδιαίτερα των νέων αγροτών, για να παραμείνουν στην ύπαιθρο και να συνεχίσουν την αγροτική τους δραστηριότητα.

Με εκτίμηση

ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΚΟΣ

ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προηγούμενο άρθρο Στον «αέρα» η τριπλή κάλπη
Επόμενο άρθρο Eγκαίνια του Μουσείου Φλωράκη