Αγιασμό στο ΙΣΔΕ Καρδίτσας από τον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο


Τη νέα διδακτική χρονιά στο Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΙΣΔΕ) Καρδίτσας, ευλόγησε το μεσημέρι της Πέμπτης 2 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Στην Τελετή έλαβαν μέρος ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, καθώς και ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Στάμος καθηγητής της σχολής.

Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της σχολής που βρίσκονται στον Άγιο Μηνά, παρουσία του διευθυντού του ΙΣΔΕ Κωνσταντίνου Παπαευθυμίου, καθώς και του διδακτικού προσωπικού.

Ακόμη παραβρέθηκαν η περιφερειακή διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Βασιλική Ζιάκα, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσης Θωμάς Καρανίκας, καθώς και η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσης Ευθυμία Μητσιάδη.

Στο σύντομο πατρικό του χαιρετισμό ο Σεβ. κ. Τιμόθεος απευθυνόμενος προς τους σπουδαστές τους προέτρεψε να μελετούν τα θεολογικά συγγράμματα, παράλληλα δε τόνισε ότι το της ιεροσύνης Υπούργημα είναι υψηλό και θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις από τους υποψήφιους ώστε να το αποδεχθούν και να υπηρετήσουν τον Θεό.

Από την πλευρά της η περιφερειακή διευθύντρια κ. Ζιάκα στάθηκε στην αγαστή συνεργασία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ Εκκλησίας και εκπαίδευσης ώστε να ξεπεραστεί η κρίση σε όλα τα επίπεδα.

Ακολούθησε τράπεζα προς τιμή των επίσημων προσκεκλημένων, όπου οι μαθητές της σχολής έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους και όμορφα παραδοσιακά τραγούδια αποσπώντας τα θερμότατα χειροκροτήματα των παραβρισκομένων.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Συμμετοχή Τσιάρα στην άσκηση «Παρμενίων»
Επόμενο άρθρο Τρέχουμε και περπατάμε για τα σχολεία των παιδιών μας