Τρέχουμε και περπατάμε για τα σχολεία των παιδιών μας


Το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Ν. Καρδίτσας, ο Δήμος Καρδίτσας και η Ομοσπονδία Γονέων και Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας συνδιοργανώνουν πρόγραμμα δράσης με τίτλο: «Τρέχουμε και περπατάμε για τα σχολεία των παιδιών μας».

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα καινοτόμο και πρωτοποριακό, καθώς όμοιό του δεν έχει υλοποιηθεί ξανά στο νομό μας και έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων, προκειμένου να συγκεντρωθούν  χρήματα,  για να εφοδιαστούν με ηλεκτρονικά φορητά συστήματα μετά από κλήρωση, σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης του νομού Καρδίτσας.

Η συγκεκριμένη δράση θα υλοποιηθεί την Κυριακή, 19/10/2014 και από τις 9:00π.μ.-13:00μ.μ.

Οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια και ΕΠΑ.Λ. του νομού Καρδίτσας, αλλά και γονείς μαθητών, θα διανύσουν περπατώντας ή τρέχοντας, μία διαδρομή 5χλμ. μέχρι το “ThessalikonGrandHotel”, ή 8χλμ. μέχρι τη Μητρόπολη ή 17 χλμ. με τερματισμό την κεντρική πλατεία Καρδίτσας, ανάλογα με τις δυνατότητές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή (εκπαιδευτικών ή γονέων) από κάθε σχολείο και όσο μεγαλύτερη απόσταση διανύσουν, τόσο περισσότερο αυξάνονται οι πιθανότητες της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας να κληρωθεί για ένα από τα ηλεκτρονικά φορητά συστήματα με το πέρας της δράσης.

Ως αφετηρία έχει οριστεί η κεντρική πλατεία της πόλης μας. Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί τόσο από μια συμβολική εισφορά των συμμετεχόντων, όσο και από χορηγούς του νομού Καρδίτσας, είναι ένα από τα σημαντικά οφέλη της συγκεκριμένης δράσης, καθώς με την υλοποίησή της προσφέρεται μια ξεχωριστή ευκαιρία να προωθηθεί η χρήση της τεχνολογίας και των πολυμέσων στην εκπαίδευση των παιδιών μας, να προβληθεί η ευρύτερη περιοχή, να προαχθεί η αξία της φυσικής άσκησης και του «συν-αγωνίζεσθαι» ως τρόπου ζωής και φυσικά να καλλιεργηθεί η ιδέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του εθελοντισμού.

Όλο το πρόγραμμα δράσης με τις λεπτομέρειές του θα διανεμηθεί στα σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης νομού Καρδίτσας και στους αρμόδιους φορείς, ενώ η κοινή συνέντευξη Τύπου έχει οριστεί για τη Δευτέρα, 06/10/2014 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Καρδίτσας

 

Οι  συνδιοργανωτές

 

Σχολικοί Σύμβουλοι Ν. Καρδίτσας      Δήμος Καρδίτσας       Ομοσπονδία Γονέων & Κηδεμόνων Ν. Καρδίτσας

Προηγούμενο άρθρο Αγιασμό στο ΙΣΔΕ Καρδίτσας από τον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο
Επόμενο άρθρο Εκκλησιαστικά νέα