Ειδήσεις

Αγωνιστική προετοιμασία του Στέφανου Διαμαντή


Στην πόλη του και στην  έδρα του μητρικού του Συλλόγου ¨Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού ¨ βρέθηκε το τριήμερο του Μαρτίου (02-04/03/2020) ο πρωταθλητής Ελλάδας σε αναπηρικό Αμαξίδιο Στέφανος Διαμαντής  (μέλος της Εθνικής Ομάδος από την ηλικία των 14 ετών και περσυνό νούμερο( 17 ) στην παγκόσμια κατάταξη )  για την αγωνιστική του προετοιμασία, υπό τις οδηγίες του παλιού και πρώτου προπονητή του, Θωμά Γραπατσά  ενόψει του   ¨ 3ου Camp Wheelchair Tennis ¨ που θα λάβαινε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ο.Α. Νίκαιας Λάρισας.

Η εν λόγω  διοργάνωση έλαβε χώρα στις στις  εγκαταστάσεις του  Ο.Α. Νίκαιας  και συγκεκριμένα στα ανοιχτά γήπεδα, (6  GREEN SET ) του Ομίλου στις ( 05-08/03/2020 ) και συνδιοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με την βοήθεια του Δήμου Νίκαιας.

Την διοργάνωση τίμησαν με την παρουσία τους αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφτηκαν την πόλη της Λάρισας για το ( 3ο  Camp Wheelchair Tennis ) για ένα γεμάτο αγωνιστικά τενιστικό τετραήμερο προετοιμασίας, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού Εθνικού προπονητή, Γιώργου Κόντου.

Αξίζει να τονισθεί πως το ( 3ο  Camp Wheelchair Tennis ) αποτελούσε και μέρος της προετοιμασίας της Εθνικής μας ομάδας ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλου που θα γίνει στην Σαρδηνία στις 24-30/3/2020  για την πρόκριση των καλύτερων παικτών, στον τελικό της κατηγορίας της αρχές του Μαΐου.

Ο πρωταθλητής της πόλης μας έρχεται από έναν μακρύ και βαρύ τραυματισμό, έπειτα από την συμμετοχή του στο τελευταίο τουρνουά στην Πολωνία στις 2-6-2019 που του στέρησε την είσοδο στον τελικό της διοργάνωσης και την απώλεια του νούμερο (17) δεκαεπτά στην παγκόσμια κατάταξη, αφού τον μήνα Αύγουστο του 2019 είχε το (1ο ) πρώτο επίπονο και δύσκολο χειρουργείο και τον Δεκέμβριο του 2019 το (2ο ) δεύτερο χειρουργείο.

 Η μη συμμετοχή του σε τουρνουά για ένα (6) εξάμηνο λόγων των χειρουργείων, υπήρξε και η αφορμή για σημαντικότατη  απώλεια κρίσιμων βαθμών στην παγκόσμια κατάταξη, αφού τον Ιανουάριο του 2020 ξεκίνησε εκ νέου τις προπονήσεις ( ως άλλος Τιτάνας) και την αγωνιστική του πορεία από το νούμερο (102) της παγκόσμιας κατάταξης.

Τον ίδιο Μήνα πήρε μέρος σε (2) δύο τουρνουά που διεξήχθησαν στη πόλη της Ουγγαρίας από τις ( 23-30/01/2020 ) έφτασε στο νούμερο (78) εβδομήντα οκτώ της παγκόσμιας κατάταξης, αφού μάζεψε αρκετούς πολύτιμους βαθμούς.

Τον μήνα Μάρτιο το αγωνιστικό καλεντάρι περιλαμβάνει το τουρνουά της Τσεχίας στις 17-21/03/2020 και στις 24-30/03/2020 το τουρνουά της Σαρδηνίας (προκριματικοί παγκοσμίου κυπέλλου).

Τον Μήνα Απρίλιο θα συμμετάσχει στα τουρνουά της Τουρκίας και της Ιταλίας.

 

Δεν πρέπει να ξεχνούμε άλλωστε ότι ο παλιός πρωταθλητής του Καρδιτσιώτικου ομίλου Αντισφαίρισης Σ.Ο.Α.Κ ΦΩΚΙΑΝΟΥ και τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής του αγωνίσματος της Αντισφαίρισης σε αμαξίδιο  καταβάλλοντας υπεράνθρωπη και τιτάνια προσπάθεια  και ενώ ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα, από το νούμερο 700 στον κόσμο κατάφερε να να κατακτήσει μια θέση στους top 17 στον κόσμο.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι στη παρούσα συγκυρία στην οποία βρίσκεται  χώρα μας με την οικονομική στενότητα που την χαρακτηρίζει, με την μορφή προσφοράς και αμέριστης συμπαράστασης στον τομέα του αθλητισμού, πολιτισμού κ.λ.π. κάνει το όλο εγχείρημα αγωνιστικά ακατόρθωτο.(Πρέπει να παίρνει μέρος υποχρεωτικά σε (20) είκοσι τουρνουά τον χρόνο και από αυτά, μόνο στα (7) επτά υπάρχει κάλυψη από τους χορηγούς και από την πολιτεία. Για αυτό ο εν λόγω αθλητής είναι ανοιχτός σε κάθε είδους προσφοράς οικονομικής βοήθειας με την μορφή χορηγίας, σπόνσορα, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του πρωταθλητισμού του συγκεκριμένου αγωνίσματος και για να μπορεί να συνεχίσει απρόσκοπτα να προβάλλει την πόλη μας και να σηκώνει την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου και γιατί όχι και στην παραολυμπιάδα του Τόκυο 2020.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Άμεσα μέτρα ουσιαστικής προστασίας όλων των εργαζομένων!
Επόμενο άρθρο Νέα περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία του Νοσοκομείου λόγω κορονοϊού