Πρωτοσέλιδο

Αγωνιστικό ραντεβού στον Ε65 δίνουν οι αγρότες


Στους δρόμους του αγώνα για την επιβίωσή τους προχωρούν οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα μπροστά και στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκέμβρη.

Το μαχητικό «παρών» δίνουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, υλοποιώντας σχετική απόφαση της  πανθεσσαλικής αγροτικής σύσκεψης που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας.

Στην Καρδίτσα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων καλεί τους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες και να στήσουν μπλόκο στον αυτοκινητόδρομο Ε65 την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι. Στο πλευρό των αγροτών και εργατικά σωματεία του νομού.

Στη Λάρισα, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ), οι Αγροτικοί Σύλλογοι επαρχίας Φαρσάλων και οι Αγροτικοί Σύλλογοι πρώην Δήμου Πλατυκάμπου και Νίκαιας καλούν τους αγρότες να δώσουν μαχητικό «παρών» στα μπλόκα που θα στηθούν σε κόμβο Πλατυκάμπου και Φάρσαλα στις 11 π.μ.

Οι διεκδικήσεις των αγροτών

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές με βάση το κόστος παραγωγής και ένα εισόδημα, για να ζήσουμε με άμεση πληρωμή στην πώληση του προϊόντος και σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, π.χ. οι βαμβακοπαραγωγοί να πληρωθούν τον ιδρώτα και τον κόπο τους με βάση την διεθνή τιμή του προϊόντος και τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά (απόδοση ίνας, μήκος ίνας, αντοχή ίνας, υγρασία, ξένες ύλες και χρώμα ίνας).

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους αγροτοκτηνοτρόφους. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ της ΕΕ, να μην ισχύσουν οι περικοπές στις επιδοτήσεις – ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%.

Κατάργηση του αντιασφαλιστικού νόμου. Μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Να ανακληθεί άμεσα η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια που ισχύει σήμερα. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία – Πρόνοια.

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας, που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να μην ιδιωτικοποιηθεί η διαχείριση των νερών, όπως προβλέπει η Οδηγία 60/2000 της ΕΕ. Όχι στην επιβολή του περιβαλλοντικού τέλους στο νερό.

Να σταματήσει η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων. Να καταργηθούν τα “αγροτοδικεία”

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτή του αγίου, ενδόξου και πανευφήμου αποστόλου Ανδρέου
Επόμενο άρθρο Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας