Ειδήσεις

Αγώνες ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων Καρδίτσας


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι αγώνες ποδοσφαίρου μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων του Νομού μας που διοργανώθηκαν από την Ο.Ε.Σ.Α. Καρδίτσας στις 18,19 και 20/4/2016.

Συγκεκριμένα,  τα σχολεία της Περ. Ενότητας έλαβαν μέρος σε αγώνες ποδοσφαίρου δημιουργόντας άτυπες ενότητες ανά Δήμο.

Έτσι, τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Παλαμά έλαβαν μέρος σε αγώνες που διεξήχθησαν την Δευτέρα 18/4/2016 στο γήπεδο της πόλης του Παλαμά και τα σχολεία των δήμων Μουζακίου και Σοφάδων στα αντίστοιχα δημοτικά γήπεδα των δύο πόλεων την Τετάρτη  20/4/2016.

Τα δημοτικά σχολεία του Δήμου Καρδίτσας έλαβαν μέρος σε αγώνες που διεξήχθησαν την Τρίτη και την Τετάρτη 19 & 20/4/2016.

Ο αριθμός των μαθητών και μαθητριών που έλαβαν μέρος στην διοργάνωση πλησίασαν τους 400 και με την μαζική συμμετοχή τους έδειξαν την αγάπη τους για το ποδόσφαιροκαι και τον αθλητισμό γενικότερα.

Στην ενότητα του δήμου Καρδίτσας συμμετείχαν συνολικά 15 σχολεία με ομάδες αγοριών και 6 σχολεία με ομάδες κοριτσιών. Στην ενότητα του δήμου Μουζακίου έλαβαν μέρος 3 σχολεία με ομάδες αγοριών και 2 με ομάδες κοριτσιών, του δήμου Παλαμά 4 και του δήμου Σοφάδων 5 σχολεία.

Συνολικά 35 ομάδες αγοριών και κοριτσιών συμμετείχαν, χάρηκαν την συμμετοχή τους και αποκόμισαν τα οφέλη του αθλητισμού.

Όλοι οι μικροί μαθητές αγωνίστηκαν με πάθος για την κατάκτηση της νίκης, επέδειξαν εξαιρετικές τεχνικές αρετές και σπουδαία αθλητικά προσόντα για την ηλικία τους.

Όλες οι αθλητικές δράσεις χαρακτηρίστηκαν από το πνεύμα του «Εύ Αγωνίζεσθε», της φιλίας, της συνεργασίας, του αλληλοσεβασμού, της δικαιοσύνης και του τίμιου παιχνιδιού.

Στο τέλος του κάθε αγώνα, μαθητές και μαθήτριες αλληλοσυγχαίρονταν, αναγνωρίζοντας την αξία του κάθε αντιπάλου, δείχνοντας τον σεβασμό τους, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους δεσμούς φιλίας που υπήρχαν ανάμεσα τους.

Οι αγώνες ποδοσφαίρου Δημοτικών εντάσσονται στο πλαίσιο των αγώνων «ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ» του ΥΠ.Π.Ε.Θ. η φιλοσοφία των οποίων δίνει μεγάλη σημασία στην μαζική συμμετοχή και στην εφαρμογή των βασικών Ιδεωδών του Αθλητισμού.

Η γενική εικόνα όλων των αθλητικών συναντήσεων αφήνει διάχυτη την εντύπωση της εκπλήρωσης των γενικότερων και επιμέρους στόχων των αγώνων “ΑθλοΠΑΙΔΕΙΆΣ”.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι για την υλοποίηση των αγώνων ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συνδρομή που μας παρείχαν θεσμικοί φορείς, σωματεία και ιδιώτες εθελοντές.

Η Ομάδα Φυσικής Αγωγής ευχαριστεί την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Καρδίτσας για την υποστήριξη της, τόσο με τη διάθεση διαιτητών όσο και την διάθεση των απαραίτητων αθλητικών υποδομών.

Τέλος, πολλά συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους τους μαθητες και μαθήτριες που συμμετείχαν, καθώς και στους “ακούραστους και συνάμα αθόρυβους εργάτες” των σχολικών αγώνων, στους καθηγητές φυσικής αγωγής όλων των σχολείων, οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πυλώνες καθημερινής εφαρμογής και ανάπτυξης του σχολικού αθλητισμού.

 

Προηγούμενο άρθρο Έκθεση-αφιέρωμα στον Δάντη από τον εικαστικό Κ. Μπιλιούρη
Επόμενο άρθρο Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου στους Ορίζοντες