Αγώνες σκάκι στο 1ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων


Πραγματοποιήθηκαν οι ενδοσχολικοί σκακιστικοί αγώνες στο 1ο Δ. Σχ. Σοφάδων την Πέμπτη 4-6-2015 με τη συμμετοχή 41 μαθητών του σχολείου. Αγωνιστικές σκακιέρες, χρονόμετρα και η διαιτησία του δασκάλου- σκακιστή Κων/νου Ζαγανά ( 2ο Δ. Σχ. Παλαμά) με τη συνδρομή των υπεύθυνων εκπαιδευτικών Ελπίδας Μπασδέκη και Σεραφείμ Λυρίτση, εξασφάλισαν την επιτυχή διεξαγωγή των αγώνων.
Οι αγώνες ΣΚΑΚΙ ανέδειξαν δύο νικητές, έναν από κάθε όμιλο (μικρών και μεγάλων τάξεων).Η Κατερίνα Αυγέρη ( τάξη Α΄) και ο Μενέλαος Τσιαχματιώτης ( τάξη Στ΄) με χαρά δέχτηκαν το μετάλλιο του νικητή. Επιβραβεύτηκε δε και η συμμετοχή των υπολοίπων παικτών με την απονομή αναμνηστικών συμμετοχής.
Οι αγώνες αποτέλεσαν το τελευταίο μέρος του προγράμματος Ευέλικτης ζώνης που πραγματοποιήθηκε από κοινού και σε διασχολική συνεργασία ανάμεσα στην Ε΄και Στ΄ τάξη του 1ου Δ. Σχ. Σοφάδων και στην Ε΄ τάξης του 2ου Δ. Σχ. Παλαμά με θέμα το σκάκι.
Αξιολογώντας το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι εκπαιδευτικοί που το εφάρμοσαν, έχουν να επισημάνουν την ευχάριστα απρόσμενη ανταπόκριση όλων των μαθητών της σχολικής μονάδας για εμπλοκή σε φιλικούς αγώνες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, είτε στην επιδαπέδια σκακιέρα στην αυλή, είτε στις σκακιέρες που στήθηκαν για αυτό το σκοπό στο μεγάλο χώρο στην είσοδο του σχολείου. Αποτελούσε λοιπόν μια ευχάριστη ενασχόληση των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων .
Ας μην ξεχνάμε ότι το Σκάκι είναι ένα παιχνίδι- άθλημα με επιστημονική υποδομή , με χαρακτηριστικά καλής τέχνης, με έντονα πολιτιστικά και ψυχαγωγικά στοιχεία, με ισχυρό κοινωνικό ενδιαφέρον και με σημαντικότατη παιδαγωγική επιρροή.
Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι οι σκακιστές- μαθητές, που πετυχαίνουν διακρίσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, έχουν μα βάση το Νόμο τη μεγαλύτερη πριμοδότηση μορίων από κάθε άλλο αθλητή στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ( 50 % ) για την εισαγωγή σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.

Προηγούμενο άρθρο Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Τοπ. Ανάπτυξη
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της Καρδίτσας