Συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα κολύμβησης στα δημοτικά σχολεία της Καρδίτσας


Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πρόγραμμα Κολύμβησης των Δημοτικών Σχολείων του νομού Καρδίτσας, που τέθηκε σε εφαρμογή ήδη από το προηγούμενο σχολικό έτος, με πρωτοβουλία του Σχολικού Συμβούλου Φυσικής Αγωγής ν. Καρδίτσας,  κ. Βασίλειου Μέλλου.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την καθοδήγηση του Σχολικού Συμβούλου σε συνεργασία με το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρδίτσας και τη Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας,  στα πλαίσια του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στα Δημοτικά σχολεία, όπου οι μαθητές κατά τη διάρκειά του μπορούν να διδάσκονται το άθλημα της κολύμβησης στο φυσικό του χώρο.

Φιλοδοξία του κ. Μέλλου αλλά και όλων των φορέων που στηρίζουν το πρόγραμμα,  είναι η συμμετοχή όσο το δυνατό  περισσότερων σχολείων του νομού μας. Σε πρώτο στάδιο έχει δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία της πόλης της Καρδίτσας. Η επιλογή σε κάθε περίοδο θα γίνεται ανάλογα με τις δυνατότητες προσαρμογής του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου στο πρόγραμμα του κολυμβητηρίου.

Επιπλέον αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα θεωρείται πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα και κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες, καθώς πραγματοποιείται μόνο σε πέντε νομούς σε όλη την Ελλάδα και βέβαια χάρη στη συνδρομή και υποστήριξη των διευθυντών των σχολείων και των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής.

Κατά συνέπεια κλείνοντας, αξίζει να αποδοθούν θερμές ευχαριστίες τόσο στο διευθυντή του 9ου Δημ. σχολείου Καρδίτσας, κ. Ιωάννη  Ζορμπά, το σχολείο του οποίου ξεκίνησε πρώτο την υλοποίηση του προγράμματος , όσο και στο διευθυντή του 5ου  Δημ. σχολείου Καρδίτσας, κ. Ιωάννη  Δημακόπουλο καθώς και του 18ου Δημ. σχολείου Καρδίτσας, κ. Βασιλείου Κούκλαρη, τα σχολεία των οποίων συνέχισαν με επιτυχία το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Εννοείται πως αυτή η δράση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς την εξαίρετη συμμετοχή των εκπαιδευτικών  Φυσικής Αγωγής των παραπάνω σχολείων.

Αισιοδοξούμε στο μέλλον μετά την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος, αυτό όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά και να  αυξηθεί ο αριθμός των σχολείων που θα συμμετέχουν, ευελπιστώντας στην υλοποίηση και άλλων παρόμοιων, πρωτοποριακών προγραμμάτων, τα οποία θα κινητοποιήσουν τους μαθητές να κάνουν τρόπο ζωής τη δια βίου άσκηση- άθληση με όλα τα οφέλη που αυτή συνεπάγεται, αφού υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο ο βασικότερος στόχος της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία της χώρας μας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Αγώνες σκάκι στο 1ο Δημ. Σχολείο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Τρισάγιο στον Προκάτοχο του τέλεσε ο Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος