Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας


Με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής του Νομού μας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Ντίνος Ρόβλιας, θέτει ξανά το θέμα της επείγουσας ανάγκης ανακαίνισης και επέκτασης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας. Είναι η πέμπτη Ερώτηση του κ. Ρόβλια για το ίδιο θέμα. Σχολιάζοντας ο κ. Ρόβλιας δήλωσε τα εξής: Η καθυστέρηση για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας είναι αδικαιολόγητη. Έχουμε «χορτάσει» υποσχέσεις. Ζητάμε αναλυτική ενημέρωση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«ΠΡΟΣ ΤOΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Θέμα: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας.

Κύριε Υπουργέ,

Επανέρχομαι για μια ακόμη φορά στο θέμα του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας. Όπως ίσως έχετε πληροφορηθεί, οι συνθήκες εργασίας και απονομής δικαιοσύνης είναι επιεικώς απαράδεκτες, σε σχέση με το κτίριο. Η ανάγκη ανακαίνισης και κατασκευής νέας πτέρυγας είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα. Για το θέμα αυτό έχω υποβάλλει στο παρελθόν πέντε Ερωτήσεις. Οι προκάτοχοί σας υπουργοί διαβεβαίωναν ανέξοδα ότι αρχίζουν οι εργασίες. Για παράδειγμα: α) Ο κ. Παπαληγούρας με την 1549/3-5-2007 απάντησή του σε Ερώτησή μου, ενημέρωσε ότι το καλοκαίρι του 2007 θα ανατεθεί σε ανάδοχο η κατεδάφιση του παλαιού κτιρίου των φυλακών, β) Ο  κ. Χατζηγάκης με την 195/28-12-2007 απάντησή του σε Ερώτησή μου διαβεβαίωνε ότι εντός των προσεχών εβδομάδων αναμένεται η έκδοση της οικοδομικής άδειας. Η οικοδομική αυτή άδεια εκδόθηκε μετά δέκα μήνες γ) Πάλι ο κ. Χατζηγάκης με την 868/14-10-2008 απάντησή του σε Ερώτησή μου διαβεβαίωνε ότι το έργο θα δημοπρατηθεί περί τα τέλη του 2008. Διανύουμε ήδη τον Ιούλιο του 2009 και οι υποσχέσεις παραμένουν υποσχέσεις, ενώ δικαστές, δικηγόροι, υπάλληλοι και διάδικοι ταλαιπωρούνται καθημερινά στην Καρδίτσα. Είναι βέβαιο ότι στους λίγους μήνες ή εβδομάδες που απομένουν στην κυβέρνησή σας είναι αδύνατον να υλοποιήσετε τις υποσχέσεις που επί χρόνια έδιναν οι προκάτοχοί σας υπουργοί για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας. Τουλάχιστον όμως οφείλετε να ενημερώσετε με ειλικρίνεια και ακρίβεια τους πολίτες του Νομού Καρδίτσας για το που βρίσκεται το θέμα και για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση.

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Να ενημερώσει αναλυτικά για την πορεία υλοποίησης του έργου συντήρησης και επέκτασης του Δικαστικού Μεγάρου Καρδίτσας, καθώς και για τις αιτίες καθυστέρησης αυτού.»

Προηγούμενο άρθρο Ορκίστηκαν 4 νέοι κτηνίατροι
Επόμενο άρθρο Οργανώνεται ο μεγαλύτερος Παιδότοπος στο δ.δ. Καλλιθήρου