Οργανώνεται ο μεγαλύτερος Παιδότοπος στο δ.δ. Καλλιθήρου


       Σ’ ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον, κατάφυτο από βελανιδιά, στο Καλλίθηρο του Δήμου Ιτάμου, οργανώνεται ο μεγαλύτερος «Παιδότοπος» το ΦΕΓΓΑΡΟΨΑΡΟ, από τον τίτλο του ομώνυμου βιβλίου, του αείμνηστου συγγραφέα Θωμά Νικολάου.

      Ο παιδότοπος, περιλαμβάνει περιφραγμένη έκταση 14 στρεμμάτων και στον χώρο κατασκευάζονται: Χοροστάσι, πεζόδρομος, πέτρινη δεξαμενή για ψαράκια, υπαίθριες ψησταριές, γήπεδο 5×5, σχολικές μπασκέτες, όργανα παιδικής χαράς, τοποθετούνται καθιστικά και τραπεζοπάγκοι, ηλεκτροφωτισμός. 

     Στον χώρο συνυπάρχει και το ημιτελές θέατρο στο οποίο από τον Δήμο Ιτάμου μετά από εγκατάλειψη 20 χρόνων, γίνονται εργασίες διαμόρφωσης και λειτουργικότητας.

     Ο παιδότοπος Καλλιθήρου, είναι ενταγμένος σ’ ένα συνολικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής Ιτάμου με την ονομασία ΠΑΡΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και σε μια έκταση 300 στρεμ. όπου περιλαμβάνονται και λειτουργούν: Αθλητικοί χώροι, η αρχαία ακρόπολη και ο Άγιος Αθανάσιος Καλλιθήρου, το Σκοπευτήριο, το υπαίθριο Αγροτικό Μουσείο, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, το Καταφύγιο Άγριων Ζώων, το Πάρκο του Ρωμαϊκού Τάφου, το μνημείο του Ε.Α.Μ.

     Για το έργο, ο Δήμαρχος Ιτάμου δήλωσε: «Οραματιστήκαμε και οργανώνουμε έναν μοναδικό χώρο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος στην Θεσσαλία. Φυσικό περιβάλλον, Μνημεία, σύγχρονες παρεμβάσεις, δένουν αρμονικά, συγκροτώντας έναν πόλο έλξης» που θ’ αναβαθμίσει το Καλλίθηρο και θα το καταντήσει σημείο αναφοράς. Προτρέπουμε τους Καλλιθηριώτες και τους φορείς του Χωριού να στηρίξουν τις προσπάθειες του Δήμου και να προστατέψουν τους χώρους ».

Προηγούμενο άρθρο Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για το Δικαστικό Μέγαρο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Ο λόγος στους δημότες για την ανάπτυξη του Νότιου Τμήματος της πόλης