Ακόμα ένας αδέσποτος σκύλος νεκρός από ασυνείδητο οδηγό


Σήμερα το πρωί μπροστά στο Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας έντρομοι οι μαθητές αυτού

αντίκρισαν έναν από τους αδέσποτους σκύλους ό που και περιέθαλπαν εκεί να κείτεται νεκρός…ακόμη ένα θύμα τροχαίου από ασυνείδητο οδηγό!

Σύμφωνα με τον νόμο4039/2012,υπάρχει διοικητικό πρόστιμο αν ο οδηγός έφυγε και εγκατέλειψε το σκυλί που χτύπησε. Επίσης αν έτρεχε υπερβολικά μπορεί να στοιχειοθετηθεί ενδεχόμενος δόλος, ότι αν και γνώριζε ότι η ταχύτητα του μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό ανθρώπου ή ζώου, αποδέχτηκε το αποτέλεσμα.

Διότι αν  αυτό τώρα δεν θεωρείται από κανέναν ένα ‘’έγκλημα’’ τότε σίγουρα θα μιλούσαμε  όλοι για  ένα έγκλημα αν στη θέση του ήταν ένα μικρό παιδί!!

Συνιστούμε την προσοχή των οδηγών να ελέγχουν την ταχύτητα τους και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί  όταν οδηγούνε έξω από  τα σχολεία όπου βρίσκονται μικρά παιδιά!!!

Επίσης παρατηρήσαμε έξω από το Μουσικό σχολείο δεν υπάρχουν τα ειδικά ‘’Σαμαράκια’’

για την μείωση της ταχύτητας των οδηγών,θα πρέπει να μεριμνήσουν οι αρμόδιες αρχές άμεσα ώστε να μην θρηνήσουμε αύριο ανθρώπινες ζωές!

Το πρόβλημα των αδέσποτων παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα για την πόλη μας,ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο συμβάλει καθημερινά στον περιορισμό τους και σε μία ομαλή συμβίωση μεταξύ μας!

Τέλος να επισημάνουμε για άλλη μία φορά ότι  αυτό που λέγεται ΑΔΕΣΠΟΤΑ είναι ευθύνη όλων μας,καθώς επίσης θα πρέπει να διαθέτουμε λίγη από την στοιχειώδη ανθρωπιά μας για τον σεβασμό τους,

Με σεβασμό στη ζωή

Φ.Ο.Κ

Προηγούμενο άρθρο Στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Holiday and Spa Expo» η Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ασημ. Σκόνδρα: «Επιδότηση μετατροπής καυστήρων ξηραντηρίων καπνού»