Ανάπλαση των οικισμών Κτιμένης και Θραψιμίου του Δ. Σοφάδων


Το Δημοτικό Συμβούλιο Σοφάδων στην τελευταία του συνεδρίαση ομόφωνα συμφώνησε με την εισήγηση του Δημάρχου Μπάμπη Παπαδόπουλου για την αποδοχή των αποφάσεων του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με τις οποίες εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ οι προτάσεις του Δήμου Σοφάδων για την αισθητική αναβάθμιση των οικισμών Κτιμένης και Θραψιμίου με συνολικό προϋπολογισμό έργων 1.200.000 ευρώ.
Αυτές οι προτάσεις – μελέτες του Δ. Σοφάδων ετοιμάστηκαν αποκλειστικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και από και τους συνεργάτες  του Δημάρχου, γεγονός που τόνισε ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Σοφάδων στην εισήγησή του, αφού δεν προκλήθηκε κανένα κόστος για το Δ. Σοφάδων. Οι συγκεκριμένες προτάσεις ετοιμάστηκαν μετά από πρόσκληση του Προγράμματος Μπαλτατζής μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και αφορούσε οικισμούς που βρισκόταν σε περιοχές του ΟΠΑΑΧ.  Στις περιοχές αυτές ανήκουν οι Δημοτικές Ενότητες Ταμασίου, Μενελαϊδας και Ρεντίνας.
Ο Δήμαρχος Σοφάδων μετά από το τέλος της συνεδρίασης  του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε:
«Πρόκειται αναμφίβολα για μια επιτυχία της δημοτικής αρχής με ιδιαίτερη αξία. Σε λίγους μήνες θα ξεκινήσουν εργασίες ανάπλασης και ανάδειξης δυο ορεινών οικισμών του Δήμου μας. Προχωράμε δυνατά και αποφασιστικά για την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της περιοχής ολόκληρου του Δ. Σοφάδων.
Αυτό αποδεικνύεται εμπράκτως και από το γεγονός ότι καταφέραμε μέσα σε 15 μόλις μήνες από την  ανάληψη της ευθύνης διοίκησης του Δ. Σοφάδων να εντάξουμε στο ΕΣΠΑ 10 συνολικά έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000€. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και το έργο της ύδρευσης από τι λίμνη Σμοκόβου που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά την ύδρευση 21 κοινοτήτων του Δήμου μας, τότε ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που θ’ αρχίσουν να εκτελούνται τους επόμενους μήνες στον τόπο μας αγγίζει τα 50.000.000 ευρώ.
Πρόκειται για έργα πρωτοφανούς μεγέθους στην περιοχή μας. Κι όλα αυτά στη μέση μιας δύσκολης οικονομικής περιόδου.
Όμως όλες αυτές οι επιτυχίες δεν μας επαναπαύουν. Συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά τις προσπάθειές μας ετοιμάζοντας νέες προτάσεις και μελέτες τις οποίες σύντομα θα ανακοινώσουμε».

Προηγούμενο άρθρο Σπ. Ταλιαδούρος: «Τα μέτρα ανάκαμψης που προτείνει η Ν.Δ. αποτελούν μονόδρομο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση»
Επόμενο άρθρο Μεγάλη Παρασκευή στον Παλαμά - Η περιφορά και συνάντηση των επιταφίων της πόλης