Σπ. Ταλιαδούρος: «Τα μέτρα ανάκαμψης που προτείνει η Ν.Δ. αποτελούν μονόδρομο εξόδου της Ελλάδας από την κρίση»


Ο Βουλευτής Καρδίτσας και τ. Υφυπουργός Παιδείας, κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, σε συναντήσεις, που πραγματοποίησε κατά την επίσκεψη του σε Δημοτικά Διαμερίσματα του διευρυμένου Δήμου Μουζακίου, αναφέρθηκε στην ανάγκη λήψης μέτρων για μια άλλη πορεία. Μια πορεία ανάκαμψης και ανάπτυξης που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση και θα ξαναδώσει ελπίδα και προοπτική σε όλους τους Έλληνες.
Ειδικότερα, στην τοποθέτηση του ο κ. Σπύρος Ταλιαδούρος αναφέρει τα εξής:
«Η εφαρμογή μέτρων ανάκαμψης είναι η πιο άμεση προτεραιότητα του κυβερνητικού μας προγράμματος, που πρέπει να κερδηθεί από τους πρώτους μήνες της διακυβέρνησής μας. Μόνο έτσι θα δοθεί τέλος στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα και που αποτελούν πηγές αστείρευτης ανεργίας, συνεχούς περιορισμού των κοινωνικών δικαιωμάτων και διεύρυνσης των ατομικών υποχρεώσεων των πολιτών και κυρίως των μικρομεσαίων προς το κράτος.
Τα μέτρα ανάκαμψης που η Ν.Δ. προτείνει, μέτρα που μπορούν να φρενάρουν την ύφεση και δεν προσκρούουν στους όρους της δανειακής σύμβασης είναι τα εξής:
1.    Μείωση των φόρων
2.    Άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ, καθώς σχεδόν 14,5 δισ. μένουν αναξιοποίητα. Με παράκαμψη των γραφειοκρατικών εμποδίων θα επισπεύσουμε την εκταμίευσή τους. Η ενεργοποίησή τους θα σημάνει και την άμεση έναρξη σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι 5 μεγάλοι οδικοί άξονες, μεταξύ των οποίων και ο Ε65.
3.    Εξασφάλιση της ρευστότητας, για να κινηθεί η αγορά.
4.    Επιστροφή από το κράτος των οφειλών σε ιδιώτες, που ανέρχονται σε 6,7 δισ. τα τελευταία δύο χρόνια, έως και τις αρχές του καλοκαιριού.
Σήμερα που πια δεν είμαστε μόνοι μας στην Ευρώπη, καθώς ενισχύεται όλο και περισσότερο η πολιτική πίεση για ειδικά στοχευμένα μέτρα Ανάκαμψης στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, κυρίως σε Ελλάδα και Πορτογαλία, τέτοιες αναπτυξιακές προοπτικές μπορούν να ενισχυθούν και από:
·    την ύπαρξη ευρω – ομόλογων , τα οποία ήδη συζητούνται όλο και περισσότερο και πιθανό να γίνουν τελικά, μέσα στον επόμενο χρόνο.
·    από τις προοπτικές που δημιουργούνται για εκμετάλλευση του υποθαλασσίου πλούτου της Ελλάδας με την αξιοποίηση της ΑΟΖ. Η Κύπρος το κατάφερε. Πλησιάζει η ώρα να το πετύχει και η Ελλάδα

Είμαι σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα δώσει με επιτυχία τη μάχη της προοπτικής για να ξαναγεννηθεί η Ελλάδα της Ελπίδας.»

Προηγούμενο άρθρο Μ. Θεοχάρη: «Να μπορούν οι Συνεταιριστικές Τράπεζες να συμμετέχουν στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας»
Επόμενο άρθρο Ανάπλαση των οικισμών Κτιμένης και Θραψιμίου του Δ. Σοφάδων