Ανάπτυξη του μεταφορικού έργου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής κ. Δημήτρη Σιούφα σχετικά με τα δρομολόγια του ΟΣΕ στη Δυτική Θεσσαλία: «Στις 10 Οκτωβρίου 2008 ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας μου απέστειλε επιστολή που αναφέρεται στη βελτίωση και ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη Δυτική Θεσσαλία. Η επιστολή αυτή διαβιβάστηκε στις 4 Νοεμβρίου 2008 προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Κωστή Χατζηδάκη με το ακόλουθο έγγραφό μου: “Η ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλίας συνδέεται άμεσα με την επέκταση και τη βέλτιστη αξιοποίηση του σιδηροδρομικού της δικτύου. Στο πλαίσιο του έντονου ενδιαφέροντός μου για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και ολόκληρης της Θεσσαλίας, σας στέλνω το σχετικό έγγραφο του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας. Είμαι βέβαιος ότι θα εξετάσετε με προσοχή τις προτάσεις και τα αιτήματα του Συλλόγου που αφορούν στην ανάπτυξη του σιδηροδρόμου στη Δυτική Θεσσαλία και τη διασύνδεσή της με τις υπόλοιπες περιφέρειες της Χώρας.” 

 Σε απάντηση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Μιχόπουλος μου απέστειλε στις 7 Νοεμβρίου 2008 την παρακάτω επιστολή:

“Μετά την ανακοίνωση από τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών του Προγράμματος Ανασυγκρότησης του Ελληνικού Σιδηροδρόμου στις 12 Αυγούστου 2008, η εταιρία μελετά σειρά αλλαγών στη λειτουργία του σιδηροδρόμου, οι οποίες είναι ευθυγραμμισμένες με τις άνωθεν εξαγγελίες.

Μεταξύ των αλλαγών αυτών, συγκαταλέγεται και η εκπόνηση ενός νέου πλέγματος  δρομολογίων, το οποίο σε αυτή τη φάση μελετάται από ομάδα εμπειρογνωμόνων του οργανισμού, σε συνεργασία με απόλυτα εξειδικευμένους Ελβετούς συμβούλους. Στόχος της εταιρίας είναι η παροχή ποιοτικών και ασφαλών υπηρεσιών μετακίνησης στο επιβατικό κοινό προς όφελος του Έλληνα φορολογούμενου που εν τέλει αποτελεί και το μέτοχο της  εταιρίας.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο του σχεδιασμού και οριστικοποιηθεί ο νέος χάρτης δρομολογίων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ θα προχωρήσει έγκαιρα στις ανάλογες ανακοινώσεις  προς τον τύπο αλλά και σε εκτενή  ενημέρωση των κατοίκων της κάθε περιοχής.

Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσουμε ότι τα νέα δρομολόγια θα εξασφαλίζουν την παροχή καθολικής υπηρεσίας σε κάθε περιοχή της Ελλάδας που διαθέτει σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς επίσης και ότι θα διαμορφωθούν με γνώμονα τη βασική αρχή που τέθηκε από τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών για πύκνωση των δρομολογίων που εξασφαλίζουν αυξημένη ζήτηση και αραίωση των δρομολογίων που εμφανίζουν μειωμένη ή και μηδενική  επιβατική κίνηση.

Τέλος, επιτρέψτε μου να σας γνωστοποιήσουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ προσβλέπει στην περαιτέρω ανάπτυξη του μεταφορικού της έργου στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλίας.”

Σε συνέχεια αυτής της επιστολής η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ με νέα επιστολή της, στις 25 Νοεμβρίου 2008, προς τους βουλευτές των Νομών Καρδίτσας και Τρικάλων συμπληρώνει ότι: “…η διοίκηση της εταιρίας μας δεν έχει λάβει καμία απόφαση για κατάργηση δρομολογίων οπουδήποτε στην Ελλάδα.“»

Προηγούμενο άρθρο Αργία η 4η Δεκεμβρίου για την Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Πληγή για το περιβάλλον οι παράνομες αμμοληψίες